Is Power BI de heilige graal voor overzichtelijke data?

Wil je jouw data overzichtelijk en eenvoudig toegankelijk maken voor managementbeslissingen? Robert van Sodexo pleit voor Power BI en heeft een cursus gevolgd bij Power BI Knowledge om het programma snel onder de knie te krijgen.

Robert Groutars is manager PMO bij Sodexo. Hij ondersteunt verschillende afdelingen bij het managen van alle projecten. Bijvoorbeeld: Schiphol besteedt het technische onderhoud uit aan Sodexo. Het gehele portfolio (zo’n 400 projecten) moet gemonitord worden. Om dit goed te doen werkt Robert op zijn afdeling met tientallen systemen. De data en infrastructuur van deze systemen sluiten niet goed op elkaar aan waardoor het lastig is om goed overzicht te krijgen.

Hij wil dat deze systemen en data op elkaar aansluiten om zo goede beslissingen te nemen. “Dat zou de heilige graal zijn” volgens Robert. “Eén systeem waarbij alle data overzichtelijk en actueel te zien is.”

Robert zocht een oplossing dat alle data zou kunnen combineren. Zodat collega’s en managers altijd over juiste en actuele informatie beschikken om besluiten te nemen. “Bij grote organisaties zoals de onze kun je geen besluiten nemen op onderbuikgevoel, dit moet gebaseerd zijn op feiten.”

Vanuit deze behoefte is hij op zoek gegaan naar een krachtige oplossing/applicatie dat alle data kan combineren. Wij vonden Power BI. “Samen met een collega heb ik een 3-daagse cursus gedaan bij Power BI Knowledge. Power BI trainer Waldemar de Haas gaf deze training op een duidelijke manier. Hij wist de kennis op zo’n manier te brengen dat het behapbaar was en goed te volgen. De kennis is direct toepasbaar in de praktijk en Waldemar denkt goed mee over de vraagstukken van de organisatie. Zelfs na de cursus staat Waldemar nog open voor vragen.”

Volgens Robert kan iedereen de cursus volgen. Enige basiskennis van het programma is niet nodig. “Het is wel handig als er affiniteit voor data is”, lacht hij.

Robert is van mening dat de gehele organisatie met Power BI zou moeten werken. Ook voor andere branches raadt hij Power BI van harte aan. Bedrijven maken te weinig gebruik van de data die zij in huis hebben. Deze data is zeer waardevol en wanneer deze juist gebruikt wordt kan dat geld opleveren/besparen door het nemen van de juiste besluiten op basis van deze data kennis.

Bij Power BI wordt een rapportage eenmalig goed opgebouwd en daarna geautomatiseerd geactualiseerd. Daarmee heeft een managementteam altijd de actuele informatie tot zijn beschikking en kan het de getoonde informatie vertrouwen.

“Wil je tijd besparen en kunnen vertrouwen op je rapportages kies dan voor Power BI. Wil je snel doorhebben hoe het systeem in elkaar zit, overweeg dan een cursus bij Waldemar de Haas. Deze interactieve cursus heeft er bij mij voor gezorgd dat ik binnen no-time efficiënt met het systeem aan de slag kon.” Aldus Robert.

Sodexo Facility Services ondersteunt bedrijven en organisaties met het beheer van projecten. Dit gaat om technische opdrachten aan panden maar ook over schoonmaak en catering. Sodexo opereert wereldwijd en heeft 400.000 medewerkers. Je kunt je voorstellen dat zij over heel wat data beschikken.

Wil jij net als Robert aan de slag met Power BI? Neem contact ons op of schrijf je direct in voor een training.