Home>Power BI Cursussen>Cursus Power BI voor Financials

Power BI voor Financials

Leer alles wat u nodig heeft om Power BI in zetten voor uw financiële rapportages. Dé training om uw PE-portfolio mee uit te breiden.

Als financial bent u eigenlijk iedere dag bezig met cijfers, financiële cijfers. Bij veel bedrijven worden rapportages en overige werkzaamheden uitgevoerd met Microsoft Excel. Het grote nadeel van Excel is dat het veel handwerk vereist. Daar komt Power BI om te hoek kijken. Power BI is de data visualisatie tool van Microsoft en dit programma heeft de potentie om uw werk een stuk eenvoudiger te maken. Met een tweedaagse cursus Power BI voor Financials leert u alles wat u nodig heeft om Power BI succesvol te implementeren bij u op de werkvloer.

Lesmethodiek

Aan het begin van de training van Leer Power BI vindt een korte introductie van het programma plaats. Daarna gaan we direct praktisch aan de slag. De trainer neemt verschillende voorbeeldsituaties waar financials mee in aanraking komen met u door. Hierdoor raakt u snel vertrouwd met Power BI. Daarnaast is er ook ruim voldoende ruimte voor eigen inbreng en situaties uit uw praktijk.

Programma

Met Power BI maakt u data op een krachtige wijze inzichtelijk. In deze tweedaagse training leert u hoe u zelf financiële dashboards in Power BI kunt maken. Na deze twee dagen bent u in staat om:

 • Data in te laden (CSV, Excel, SQL, etc.) en een datamodel te maken.
 • Financiële data te visualiseren in grafieken en (draai)tabellen: Omzet, Actual vs. Budget.
 • P&L opzetten in Power BI
 • Eigen berekeningen te maken met behulp van DAX: YTD, Previous Month/Year, winstberekeningen.
 • Rapportages en dashboards te delen met collega’s

Deze training bevat oefenmateriaal dat specifiek is toegespitst op de Financial Professional. U gaat zelf aan de slag met Power BI Desktop middels heldere opdrachten onder begeleiding van een Microsoft Certified Trainer.

Voor wie is deze Power BI training?

Financieel/business analisten, controllers en Finance professionals die Microsoft Power BI willen gebruiken als rapportage-tooling.

Benodigde voorkennis

Basiskennis Excel is wenselijk voor het volgen van de cursus Power BI voor financials.

Vervolgmogelijkheden

Na de training Power BI voor financials kunt u verder met onze Power BI DAX trainingen.

Kosten

Het inschrijfgeld bedraagt € 990 per persoon (exclusief 21% btw). Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee en een uitgebreide lunch (alleen bij klassikaal onderwijs.)

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

Locaties

Deze training wordt op diverse locaties in Nederland gegevens: Amsterdam (Schiphol), Rotterdam, Utrecht en Maassluis. Daarnaast is het mogelijk om deze training online te volgen via Teams (virtueel klaslokaal)

Data

Informeer gerust naar andere data op andere dagen. Neem contact op. De lessen vinden plaats van 9:30 tot 16:00 uur. Na aanmelding ontvangt u aanvullende informatie over de cursus en locatie.

De voordelen van Power BI voor financials

Als financial is Excel waarschijnlijk uw beste vriend. Maar naarmate u steeds meer rapportages moet opmaken wordt werken en rapporteren met Excel onoverzichtelijk. Is dit herkenbaar voor u? Met Power BI kunt u veruit de meeste handelingen die u in Excel met de hand uitvoert automatiseren. Wanneer u uw boekhoudpakket of een ander systeem heeft gekoppeld aan Power BI kunnen al deze handelingen geautomatiseerd worden. U kiest zelf hoe vaak de data ververst wordt. Iedere dag? Ieder uur? De keuze is aan u. Hierdoor kunt u altijd actuele cijfers en resultaten overleggen aan uw leidinggevenden. Met de training Power BI voor financials leert u hoe u uw werk een stuk efficiënter kunt maken.

Toepassingen Power BI voor financials

Power BI voor financials heeft veel toepassingen in de praktijk. Zo kunt u via Power BI verbinding maken met verschillende systemen waar u veel mee werkt:

 • Power BI koppelen met AFAS
 • Power BI koppelen met Exact online
 • Power BI koppelen met Excel
Trainingsvorm Virtueel of op locatie
Omvang Groep of individueel
Duur 2 dagen
Tijd Van 9.30 uur tot 16.30 uur
Prijs € 990
Certificaat Ja
Incompany mogelijk? Ja, meer informatie
Wil je dit met iemand delen? [addtoany]

Drs. Waldemar de Haas

Microsoft Certified Trainer | Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) | Eigenaar Power BI Knowledge.

Uw trainer Waldemar de Haas heeft jarenlange ervaring op het gebied van BI-oplossingen en het werken met Microsoft Power BI.

Voordelen van Leer Power BI

 • Ervaren en gecertificeerde trainers
 • Toegespitst op de praktijk

 • Startgarantie

 • Niet-goed-geld-terug

Vragen over deze training?

Aan de slag met Power BI is een inspirerende opleiding die de informatievoorziening binnen uw organisatie naar een hoger niveau kan tillen. Misschien heeft u nog (praktische) vragen over deze training? Neem gerust contact met ons op:

Telefoon: 010 26 13 747
Webformulier: Stel uw vraag