Power BI voor woningcorporaties

Dagelijks verliezen woningcorporaties geld doordat de organisatie niet efficiënt omgaat met beschikbare bedrijfsgegevens. Bij de financiën, verhuur en onderhoud zijn vaak verschillende systemen in gebruik, waardoor het niet mogelijk is om beschikbare data- en bedrijfsgegevens in een oogopslag inzichtelijk te maken.

Door deze beschikbare data in een Power BI Dashboard weer te geven kunnen woningcorporaties enorme efficiëntiewinst boeken. Het voordeel van Power BI is dat alle beschikbare gegevens in één oogopslag tevoorschijn getoverd worden en in visueel aantrekkelijke dashboards weergeeft.

Power BI voor woningcorporaties

Tobias, Plato, Trace & Treasury, eigen ERP-systemen en oud en vertrouwd Excel. Het aantal systemen en databronnen maakt het lastig om het overzicht te bewaren of om snel rapportages te draaien. Met de gratis Power BI tool van Microsoft is het importeren uit Excel-sheets, CSV-bestanden en SQL-servers eenvoudig.

Wat levert Power BI op

Voor woningcorporaties levert Power BI tal van voordelen op in de categorie van efficiëntie. Door data en gegevens te combineren in een Power BI Dashboard ontstaat er een rapportagedashboard dat voor gebruikers veel overzichtelijker en prettiger is. De gratis tool van Microsoft is veruit koploper in het visualiseren van stuurinformatie voor alle lagen van directie tot medewerker van de organisatie. Power BI levert:

  • Meer inzicht op door data uit verschillende systemen te combineren
  • Maakt sturen op data makkelijker
  • en maakt analyseren eenvoudig

Cursus Power BI voor woningcorporaties

Als NRTO-gecertificeerd opleider leveren wij Power BI cursussen op maat. Onze trainer Waldemar de Haas is Microsoft Certified Trainer met jarenlange ervaring in de wereld van data-gedreven organisaties. In onze cursussen leren wij u hoe u om kunt gaan met Power BI, de implementatie hiervan en hoe u efficiënt analyses samenstelt.

Incompany training Power BI

Op eigen locatie een Power BI cursus houden is de meest efficiënte wijze om het kennisniveau van medewerkers omhoog te krikken. Het aangename van op locatie werken is dat de inhoud van de training aangepast kan worden op branche- en bedrijfsspecifieke wensen en behoeftes. Zo trainen wij medewerkers van woningcorporaties op zodat zij zelfstandig kunnen werken met Power BI.

Power BI training voor de branches

De voordelen

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Uw trainer

Drs. Waldemar de Haas, Microsoft Certified Trainer

Uw trainer Waldemar de Haas heeft jarenlange ervaring op het gebied van BI-oplossingen, Power BI consulting en het werken met Microsoft Power BI. Bekijk LinkedIn profiel