Zo koppelt u Power BI met AFAS

Al uw data inzichtelijk op één plek in Power BI. Voorkom het handmatig verwerken van data en koppel uw data uit AFAS eenvoudig aan Microsoft Power BI. Op deze manier heeft u in één oogopslag al uw gegevens inzichtelijk. Bij Leer Power BI ondersteunen we u graag om optimaal met Power BI aan de slag te gaan. 

afas logo power bi

Krijg meer inzicht in uw data

Als al uw data over verschillende databronnen verspreid is, kan het lastig zijn om de juiste inzichten eruit te halen. Door uw gegevens aan elkaar te koppelen, heeft u de mogelijkheid om nieuwe verbanden te ontdekken. Het kan leiden tot nieuwe inzichten en diepgaande rapportages waar u veel profijt van kunt hebben. Met de connector van Power BI en AFAS laadt u uw gegevens uit AFAS direct in in Power BI.

Voordelen Power BI met AFAS

Nooit meer systematische fouten in rapportages door de koppeling tussen Power BI en AFAS. Doordat de data uit AFAS volledig automatisch in Power BI wordt ingeladen, voorkomt u er fouten door handmatig invoeren in uw gegevens zullen ontstaan.

Andere voordelen van de koppeling tussen Power BI en AFAS zijn onder andere:

  • Tijdbesparing: het handmatig inladen van data is tijdrovend. Met de connector tussen Power BI en AFAS is dit niet meer nodig en bespaart u dus veel tijd;
  • Beschikbare rapportages: de connector zorgt voor een overzichtelijk dashboard waarin u uw KPI’s bij kunt houden.
  • Altijd up-to-date: u bekijkt altijd de meest actuele data via één centrale plek. Het dashboard zorgt altijd voor een realtime verbinding.
  • Overal beschikbaar: waar u ook bent, de connector zorgt ervoor dat u altijd inzicht heeft in al uw bedrijfsdata.

Al uw gegevens op één plek

Met Power BI bekijkt u gegevens van diverse databronnen op één locatie: namelijk het dashboard van Power BI. In dit dashboard worden alle gegevens samengevoegd, waardoor u voorkomt dat u belangrijke zaken over het hoofd verliest. U overziet in één keer al uw data, zonder externe database. Dat werkt prettig én efficiënt.

Zo koppelt u Power Bi met AFAS

Om uw Power BI aan AFAS te koppelen hoeft u geen technische kennis te hebben. Dit doet u namelijk eenvoudig met het instellen van onze Easy BI connector. Met deze connector wordt er een rechtstreekse koppeling gemaakt tussen Power BI en AFAS. Met het instellen van de connector kunt u eenvoudig door diverse administraties van AFAS bewegen én heeft u alle mogelijkheden van Power BI meteen tot uw beschikking. Daarnaast ontvangt u meteen een standaard Power BI dashboard.

Haal alle mogelijkheden uit Power BI

De mogelijkheden en tools in Power BI zijn eindeloos. Toch is het wel belangrijk dat u hiervoor de juiste kennis heeft. Wilt u meer uit de mogelijkheden van Power BI halen? Bij Leer Power Bi kunt u interessante trainingen volgen om zelf aan de slag te gaan met Power BI. Eenvoudig via het STAP-budget.

In onze basiscursus leren we u meer over de veelzijdigheid van Power BI en ontdekt u de toegevoegde waarde van het programma voor uw organisatie. Bent u al op de hoogte van de mogelijkheden van Power BI, maar wilt u meer kundig worden met het toepassen van Power BI? Kijk dan eens naar onze DAX training of cursus voor het dashboard ontwerp.

Hulp bij koppelen Power BI en AFAS

Het koppelen van Power BI en AFAS helpt u om meer inzicht te krijgen in waardevolle dashboards. Heeft u hulp nodig bij het koppelen met AFAS of heeft u vragen over de mogelijkheden? Bij Leer Power BI helpen we u graag verder. Neem telefonisch contact met ons op of stel uw vraag via ons webformulier.