Power BI DAX Training (2-daags)

Doelgroep

Voor Power BI gebruikers met weinig kennis van DAX

Duur

2 dagen

Gratis met STAP-Budget
Regulier tarief: € 999 excl. btw

Kosteloos met STAP-Budget

Bent u geïnteresseerd in het gebruik van Power BI voor het analyseren en visualiseren van uw bedrijfsgegevens? Dan is onze tweedaagse DAX training voor Power BI zeker iets voor u!

DAX, of Data Analysis Expressions, is een taal die u kunt gebruiken om berekeningen te maken in Power BI. Met behulp van DAX kunt u complexe berekeningen maken en uw gegevens op een krachtige manier analyseren.

Onze ervaren trainers leiden u stap voor stap door de verschillende aspecten van DAX, zodat u aan het einde van de training in staat bent om het vol vertrouwen te gebruiken. We behandelen onder andere hoe u met DAX berekeningen kunt maken, hoe u gegevens kunt filteren en hoe u deze kunt visualiseren in dashboards en rapporten.

Of u nu een beginner bent of al enige ervaring hebt met DAX, onze training biedt iets voor iedereen. Schrijf u vandaag nog in en ontdek hoe u met behulp van DAX uw bedrijfsgegevens op een nieuwe manier kunt analyseren en visualiseren met Power BI.

Power BI Dax Dag 1

Tijdens de eerste dag van de DAX training van Leer Power BI leert u als beginnend Power BI gebruiker hoe u DAX kunt toepassen om uw data visualisatie naar een hoger niveau te tillen. De volgende onderwerpen staan bij deze DAX training op het programma:

 • Wat is DAX, waar kun je het voor gebruiken
 • Werken met tabelfuncties (FILTER, ALL)
 • Werken met Scalarfuncties (SUMX, COUNTROWS, etc.)
 • Uitleg van de CALCULATE-functie in combinatie met tabel- en scalarfuncties
 • Aanmaken van variabelen
 • Ingewikkelde logica: IF, AND, OR + SWITCH
 • Het verschil tussen Row context en Filter context.
 • Calculated Columns en Measures: wanneer gebruik je wat?

Power BI DAX Dag 2

Bij de tweede dag van de DAX opleiding van Leer Power BI gaan we nog dieper in op DAX. U leert op die dag om geavanceerde DAX formules te maken in zowel Calculated Columns als Measures. Hiermee kunt u nog meer inzichten uit uw data halen. Onderwerpen die we behandelen zijn:

 • Geavanceerd rekenen met datum en tijd
 • Role Playing Dimensions oplossen met DAX en inactieve relaties.
 • Custom Time Intelligence met DATESBETWEEN: Moving Average + Moving Annual Total
 • Gebruikers zelf de mogelijkheid geven om te kiezen welke berekening getoond moet worden

Lesmethodiek

Na een korte introductie van het programma neemt de trainer u stap voor stap door diverse voorbeeldcases. Hierbij neemt u actief deel door zelf deze stappen tijdens de training uit te voeren. U raakt hierdoor snel vertrouwd met Power BI. Naast het werken met voorbeeldcases is er voldoende ruimte om eigen vraagstukken in te brengen.

Taal

Deze cursus is beschikbaar in het Nederlands.

Voor wie?

Deze tweedaagse cursus is geschikt voor iedereen die data op een professionele manier berekeningen wil maken met DAX. Denk hierbij aan: Marketeers, (informatie)managers, business analisten en finance/business controllers.

Cursusmateriaal

Tijdens de cursus werkt u met diverse databestanden in Excel en Power Point-sheets die door Leer Power BI worden verzorgd. Na afloop van deze cursus ontvangt u ook een opname van de de dag zelf. Zo heeft u na afloop alles bij de hand als naslag.

Studiebelasting en voorbereiding

Meenemen naar locatie:

Het gebruik van Power BI Desktop is gratis. U hoeft dus voor deze training geen licenties aan te schaffen.

Ter voorbereiding op deze cursus is het noodzakelijk om Power BI Desktop te installeren. Deze software is gratis te downloaden.Voorafgaand aan de training ontvangt u een proefopdracht om de software te testen en om kennis te maken met Power BI.

De training heeft een studiebelasting van 16 uur. Het is wel aan te raden om na de cursus direct zelf aan de slag te gaan met het programma om de opgedane kennis te borgen.

Niveau

HBO+

Benodigde voorkennis

Basiskennis Excel

Kosten

Het inschrijfgeld bedraagt € 999 per persoon (exclusief 21% btw). Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee en een uitgebreide lunch (alleen bij klassikaal onderwijs.)

Certificaat

Na afloop van de trainingsdag ontvangt u een certificaat van deelname.

STAP staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie en is een subsidie die beschikbaar wordt gesteld door de overheid om werkenden te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun kennis en vaardigheden. Met STAP kunnen werknemers kostenloos en risicoloos een opleiding of training volgen, zodat ze hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten.

Een van de vele opleidingen die in aanmerking komt voor STAP-subsidie is de Power BI Training. Power BI is een tool van Microsoft waarmee je op een eenvoudige manier data kunt visualiseren en analyseren. Steeds meer bedrijven maken gebruik van Power BI om inzicht te krijgen in hun data en betere beslissingen te nemen.

De Power BI Training is een uitstekende keuze voor werknemers die zich willen ontwikkelen op het gebied van data-analyse en visualisatie. Tijdens de training leer je hoe je gegevens kunt importeren en transformeren, hoe je rapporten en dashboards kunt maken en hoe je deze kunt delen met anderen.

Het mooie van de Power BI Training is dat deze kosteloos en risicoloos kan worden aangevraagd via STAP. Werknemers die in aanmerking komen voor de subsidie hoeven dus geen eigen investering te doen en lopen geen financieel risico. Bovendien is de training online te volgen, waardoor je hem kunt volgen waar en wanneer het jou uitkomt.

Al met al is de Power BI Training een waardevolle investering in de ontwikkeling van werknemers. Door gebruik te maken van de STAP-subsidie wordt het nog aantrekkelijker om deze training te volgen en je kennis en vaardigheden op het gebied van data-analyse en visualisatie te vergroten.

De voordelen

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Uw trainer

Drs. Waldemar de Haas, Microsoft Certified Trainer

Uw trainer Waldemar de Haas heeft jarenlange ervaring op het gebied van BI-oplossingen, Power BI consulting en het werken met Microsoft Power BI. Bekijk LinkedIn profiel

Maak een keuze:

Klik op één van bovenstaande knoppen voor het agendaoverzicht en inschrijfmogelijkheden.

Gratis DAX Training Power BI (2-daags) met STAP-Budget

Beide trainingsdagen zijn achtereenvolgend.

CursusBegint opLocatieBekijk
Power BI DAX Training (2 daags) STAP-BUDGETdinsdag 01 augustus 2023Amsterdam
Power BI DAX Training (2 daags) STAP-BUDGETdinsdag 15 augustus 2023Rotterdam
Power BI DAX Training (2 daags) STAP-BUDGETdinsdag 29 augustus 2023Utrecht
Power BI DAX Training (2 daags) STAP-BUDGETdinsdag 12 september 2023Rotterdam
Power BI DAX Training (2 daags) STAP-BUDGETdinsdag 26 september 2023Utrecht
Power BI DAX Training (2 daags) STAP-BUDGETdinsdag 10 oktober 2023Amsterdam
Power BI DAX Training (2 daags) STAP-BUDGETdinsdag 24 oktober 2023Rotterdam

Risicoloos inschrijven

Mocht u geen STAP-budget kunnen aanvragen dan annuleren wij automatisch de aanmelding. Inschrijven op een training is daarom geheel risicoloos.

STAP-budget gebruiken? Zo doet u dat!

Stap 1: Schrijf u in voor de Power BI Cursus
Meld u aan voor de opleiding van uw keuze. U ontvangt van ons een STAP-aanmeldbewijs. Dit heeft u nodig om uw aanvraag in te dienen bij UWV.

Stap 2: Dien uw aanvraag in bij het UWV
Vanaf 1 mei 2023 om 10.00 uur kunt u uw aanvraag indienen via het STAP-portaal van UWV. Doe dit zo snel mogelijk. Het budget is beperkt en op = op.

Stap 3: Volg de Power BI Cursus
Als uw aanvraag is goedgekeurd door het UWV, krijgt ook Leer Power BI bericht en zal uw inschrijving definitief worden verwerkt. U ontvangt een definitieve bevestiging per mail en u kunt de cursus op de gewenste datum volgen.

DAX Training Power BI (2-daags) - € 999 p.p.

CursusBegint opLocatieBekijk
Power BI DAX Training (2 daags) START Garantiedinsdag 04 juli 2023Online
Power BI DAX Training (2 daags)dinsdag 18 juli 2023Utrecht
Power BI DAX Training (2 daags)dinsdag 01 augustus 2023Amsterdam
Power BI DAX Training (2 daags)dinsdag 15 augustus 2023Rotterdam
Power BI DAX Training (2 daags)dinsdag 29 augustus 2023Utrecht
Power BI DAX Training (2 daags)dinsdag 12 september 2023Rotterdam
Power BI DAX Training (2 daags)dinsdag 26 september 2023Utrecht
Power BI DAX Training (2 daags)dinsdag 10 oktober 2023Amsterdam
Power BI DAX Training (2 daags)dinsdag 24 oktober 2023Rotterdam
Power BI DAX Training (2 daags)dinsdag 07 november 2023Utrecht
Power BI DAX Training (2 daags)dinsdag 21 november 2023Rotterdam
Power BI DAX Training (2 daags)dinsdag 05 december 2023Utrecht
Power BI DAX Training (2 daags)dinsdag 19 december 2023Amsterdam

De voordelen van onze training