Home>Power BI cursus>DAX Training Power BI met STAP Subidieregeling

Power BI DAX Training (2-daags)

Na het volgen van de Power BI DAX trainingen kent deze krachtige formuletaal geen geheimen meer voor u.

Deze tweedaagse cursus is geschikt voor iedereen die data op een professionele manier berekeningen wil maken met DAX. Denk hierbij aan: Marketeers, (informatie)managers, business analisten en finance/business controllers.

Training is ook kosteloos te volgen via het STAP-Budget

Leer Power BI is een erkende opleider. Dit houdt in dat u deze cursus kosteloos kunt volgen door uw STAP-Budget in te zetten. De normale prijs voor deze tweedaagse Power BI training is € 1299 excl. BTW. Klik hier voor meer informatie over het STAP-Budget en inschrijven.

Deze training wordt op diverse locaties in Nederland gegeven:

 • Amsterdam (Schiphol)
 • Rotterdam
 • Utrecht
 • Via Teams (virtueel klaslokaal)

Nu inschrijven

Houd er met het STAP budget rekening mee dat er ongeveer 4 weken tussen het indienen van de aanvraag bij UWV en de definitieve goedkeuring zit. Mocht de goedkeuring vanuit het UVW niet op tijd zijn, dan nemen wij contact met u op om de training kosteloos om te boeken.

Let op: wilt u de datums zien voor de training met STAP-budget klik dan hier

Lesmethodiek

Na een korte introductie van het programma neemt de trainer u stap voor stap door diverse voorbeeldcases. Hierbij neemt u actief deel door zelf deze stappen tijdens de training uit te voeren. U raakt hierdoor snel vertrouwd met Power BI. Naast het werken met voorbeeldcases is er voldoende ruimte om eigen vraagstukken in te brengen.

Power BI Dax Dag 1

Tijdens de eerste dag van de DAX training van Leer Power BI leert u als beginnend Power BI gebruiker hoe u DAX kunt toepassen om uw data visualisatie naar een hoger niveau te tillen. De volgende onderwerpen staan bij deze DAX training op het programma:

 • Wat is DAX, waar kun je het voor gebruiken
 • Werken met tabelfuncties (FILTER, ALL)
 • Werken met Scalarfuncties (SUMX, COUNTROWS, etc.)
 • Uitleg van de CALCULATE-functie in combinatie met tabel- en scalarfuncties
 • Aanmaken van variabelen
 • Ingewikkelde logica: IF, AND, OR + SWITCH
 • Het verschil tussen Row context en Filter context.
 • Calculated Columns en Measures: wanneer gebruik je wat?

Power BI DAX Dag 2

Bij de tweede dag van de DAX opleiding van Leer Power BI gaan we nog dieper in op DAX. U leert op die dag om geavanceerde DAX formules te maken in zowel Calculated Columns als Measures. Hiermee kunt u nog meer inzichten uit uw data halen. Onderwerpen die we behandelen zijn:

 • Geavanceerd rekenen met datum en tijd
 • Role Playing Dimensions oplossen met DAX en inactieve relaties.
 • Custom Time Intelligence met DATESBETWEEN: Moving Average + Moving Annual Total
 • Gebruikers zelf de mogelijkheid geven om te kiezen welke berekening getoond moet worden

Voor wie?

Deze ééndaagse cursus is geschikt voor iedereen die data op een professionele manier berekeningen wil maken met DAX. Denk hierbij aan: Marketeers, (informatie)managers, business analisten en finance/business controllers.

Cursusmateriaal

Tijdens de cursus werkt u met diverse databestanden in Excel en Power Point-sheets die door Leer Power BI worden verzorgd. Na afloop van deze cursus ontvangt u ook een opname van de de dag zelf. Zo heeft u na afloop alles bij de hand als naslag.

Niveau

HBO+

Benodigde voorkennis

Basiskennis van Power BI is een vereiste.

Kosten

Door gebruik te maken van de STAP subsidieregeling kunt u deze training kosteloos volgen. Om in aanmerking te komen voor deze regeling dient u te voldoen aan de  voorwaarden die kunt nalezen op de website van de overheid.

Het inschrijfgeld bedraagt € 1.299 per persoon (exclusief 21% btw). Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee en een uitgebreide lunch (alleen bij klassikaal onderwijs.)

STAP
Door gebruik te maken van de STAP-subsidieregeling kunt u deze training kosteloos volgen. Om in aanmerking te komen voor deze regeling dient u te voldoen aan de  voorwaarden die kunt nalezen op de website van de overheid.

Certificaat

Na afloop van de trainingsdag ontvangt u een certificaat van deelname.

Locaties

Deze training wordt op diverse locaties in Nederland gegeven: Amsterdam (Schiphol), Rotterdam, en Utrecht. Daarnaast is het mogelijk om deze training online te volgen via Teams (virtueel klaslokaal)

Studiebelasting en voorbereiding

Ter voorbereiding op deze cursus is het noodzakelijk om Power BI Desktop te installeren. Deze software is gratis te downloaden. Voorafgaand aan de training ontvangt u een proefopdracht om de software te testen en om kennis te maken met Power BI.

De training heeft een studiebelasting van 16 uur. Het is wel aan te raden om na de cursus direct zelf aan de slag te gaan met het programma om de opgedane kennis te borgen.

Wilt u een opleiding volgen om uw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren? Dan hebben we goed nieuws voor u! Vanaf 1 maart 2022 kunt u als werkende of werkzoekende gebruikmaken van het STAP-budget voor scholing en ontwikkeling. Hiermee kunt u jaarlijks tot maar liefst € 1.000 incl. btw subsidie aanvragen voor uw opleiding. Het volgen van een opleiding wordt voor u zo stukken goedkoper en in de meeste gevallen zelfs helemaal gratis!

Meer informatie:

Bekijk beschikbare datum & locaties

Voordelen van Leer Power BI

 • Ervaren en gecertificeerde trainers

 • Hands-on en praktijkgericht

 • Tijdens én na afloop van de training eigen vraagstukken laten behandelen

Vragen over deze training?

Aan de slag met Power BI is een inspirerende opleiding die de informatievoorziening binnen uw organisatie naar een hoger niveau kan tillen. Misschien heeft u nog (praktische) vragen over deze training? Neem gerust contact met ons op:

Telefoon: 010 26 13 747
Webformulier: Stel uw vraag

STAP-budget gebruiken? Zo doet u dat!

 • Stap 1: Schrijf u in voor de Power BI Cursus
  Meld u aan voor de opleiding van uw keuze. U ontvangt van ons een STAP-aanmeldbewijs. Dit heeft u nodig om uw aanvraag in te dienen bij UWV.

 • Stap 2: Dien uw aanvraag in bij het UWV
  Vanaf 2 januari 2023 om 10.00 uur kunt u uw aanvraag indienen via het STAP-portaal van UWV. Doe dit zo snel mogelijk. Het budget is beperkt en op = op.

 • Stap 3: Volg de Power BI Cursus
  Als uw aanvraag is goedgekeurd door het UWV, krijgt ook Leer Power BI bericht en zal uw inschrijving definitief worden verwerkt. U ontvangt een definitieve bevestiging per mail en u kunt de cursus op de gewenste datum volgen.

Trainer: Drs. Waldemar de Haas

Microsoft Certified Trainer | Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) | DA-100 Certified | Eigenaar Power BI Knowledge.

Uw trainer Waldemar de Haas heeft jarenlange ervaring op het gebied van BI-oplossingen, Power BI consulting en het werken met Microsoft Power BI.