Training Dashboardontwerp met Power BI

Na afloop heeft u diepgaande kennis over het maken van een optimaal dashboard voor uzelf of uw manager. U kent na deze training de 16 gouden designregels en u weet de juiste grafiek te kiezen op basis van het te bereiken doel.

Inhoud training

Het ontwerpen van dashboards lijkt eenvoudig maar in werkelijkheid is het ontwerpen van dashboards niet eenvoudig. In deze cursus Power BI leert u aan welke specifieke regels en ontwerpconcepten een goed dashboard moet voldoen. Tijdens deze dag krijgt u belangrijke tips en een leidraad voor het optimale dashboard. Daarnaast gaat u ook zelf aan de slag met het toepassen van de opgedane kennis in Power BI

Hier zijn enkele doelstellingen van de Power BI Dashboardontwerp training:

 • Weten aan welke regels een dashboard moet voldoen zodat mensen snel tot de kern van de informatie kunnen komen.
 • De training is toegespitst op Power BI, maar is toe te passen op elke dashboardtool.
 • Naast het ontwerp wordt ook diepgaand ingegaan op het optimaliseren van de gebruikersinteractie en navigatie elementen. Denk hierbij aan Knoppen, bookmarks en het instellen van dynamische slicers.
 • De training is voor iedereen die te maken heeft met het presenteren van sturingsinformatie en KPI’s.

De cursus is verdeeld in drie onderdelen:

 1. Het eerste deel legt uit wat het verschil is tussen een dashboard en een rapport.
 2. Het tweede deel bevat de 16 regels om een perfect dashboard te ontwerpen;
 3. Het derde onderdeel bevat uitleg over het gebruiksvriendelijk maken van het dashboard d.m.v. van het toevoegen van interacties voor de lezer van het rapport.

Bonus:

 • Checklist Dashboardontwerp
 • PDF Visual Keuzewijzer
 • Certificaat van deelname

Onderwerpen

 • Verschil tussen het visualiseren van een rapport versus een dashboard
 • 16 Gouden designregels voor Dashboardontwerp
 • Visuals maken: Top N-grafieken, Narrative Storytelling in Power BI, zelf KPI visuals maken met geavanceerde voorwaardelijke opmaak
 • Maken van Userfriendly Dashboards d.m.v. van interacties: Buttons, Filter Pane, Bookmarks, Sync Slicers, Selection Pane en Drill-through.

De cursus bevat verschillende voorbeelden en bronnen, en aanvullend digitaal materiaal om de onderwerpen die door de docenten worden besproken verder uit te leggen.

Over de trainers

Drs. Suzan van Echtelt

Suzan van EchteltAls ervaren Power BI ontwikkelaar geeft Suzan haar trainingen mede aan de hand van best practices uit de praktijk. En door interactie levert dit leuke en vooral leerzame trainingen op.

Daarnaast begeleidt zij organisaties bij het stuurbaar en meetbaar maken van hun ambities. Dit doet zij het liefst aan de hand van een “Governed” self service BI strategie.

Drs. Waldemar de Haas

Waldemar de Haas van Power BI Knowledge legt u in één dag uit wat Power BI voor data-gedreven organisaties betekent. Aan de hand van duidelijke businesscases en uitleg worden deelnemers enthousiast gemaakt om zelf aan de slag te gaan. Waldemar heeft meer dan drie jaar ervaring op het gebied van BI-oplossingen en het werken met Microsoft Power BI.

Voorkennis vereiste:

U heeft enige basiskennis van Power BI nodig.

Software

In deze training wordt gebruik gemaakt van Power BI Desktop (Engelse editie) en Microsoft Excel.

Data en locaties

Deze cursus wordt incompany en als klassikale training gegeven.

Virtueel klaslokaal, Maassluis, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam (Schiphol)

Januari 2021

Februari 2021