Power BI voor eindgebruikers

Doelgroep

Voor eindgebruikers van Power BI rapportages en dashboards

Eerstvolgende startmoment
op aanvraag

Inhoud

2 uur hands-on training
+ e-learning platform

prijs op aanvraag

Stop koudwatervrees en stimuleer het gebruik van Power BI rapportages 

Hoe zonde is het van al het werk dat op gaat in het ontwikkelen van Power BI rapportages als de eindgebruikers ze niet openen of niet weten hoe ze deze moeten gebruiken? Of wellicht zijn ze zelf bang dat ze iets kapot maken en durven nergens op te klikken. 

Een Power BI-training voor eindgebruikers biedt waardevolle kennis en vaardigheden om optimaal gebruik te maken van Power BI, wat leidt tot verbeterde data-analyse, rapportage en samenwerking binnen de organisatie. Het wegnemen van koudwatervrees is slechts een van de vele voordelen die gebruikers kunnen ervaren tijdens en na de training.

De voordelen van deze training op een rij:
 1. Verhoogd acceptatie: Koudwatervrees verdwijnt na de training, wat gebruikers zelfverzekerder maakt bij het gebruik van Power BI.

 2. Vergroot efficiëntie: Gebruikers leren snel navigeren in Power BI, waardoor ze sneller toegang hebben tot relevante informatie.

 3. Verbetert data-analysevaardigheden: De training verbetert de gegevensverkenning en analyse, waardoor gebruikers diepgaande inzichten kunnen genereren.

 4. Leren delen: Rapport Exporteren, Bladwijzers en Delen: De training dekt exportopties en het delen van rapporten, waardoor samenwerking met collega’s wordt vergemakkelijkt.

 5. Geeft erkenning door certificaat: Gebruikers kunnen rapportstatussen opslaan en delen met bladwijzers. De training kan worden afgesloten met een certificaat van deelname om prestaties te erkennen.

Geen koud-watervrees meer!

De training Power BI voor eindgebruikers neemt lezers van Power BI-rapportage stap-voor-stap mee om meer ervaring op te doen in het gebruiken en lezen van rapportages. De training bestaat uit twee onderdelen: Een hands-on training en een e-learning platform. Hierdoor raken gebruikers vertrouwd met Power BI en neemt u koud-watervrees weg bij uw werknemers.

Hands-on training op locatie (2 uur)

Tijdens een sessie van 2 uur gaan gebruikers zelf aan de slag met een eigen rapportage die beschikbaar is gesteld door de opdrachtgever.

Een ervaren docent zal samen met de eindgebruikers door de rapportage heen gaan en uitleg geven over de werking er van. Aan de hand van opdrachten gaan gebruikers dan zelf aan de slag met een analyse van data van eigen bedrijfsrapportages.

E-learning: goede naslag

De e-learning omgeving bevat meer dan 1 uur van videomateriaal en bevat stap-voor-stap uitleg over hoe eindgebruikers Power BI rapportages optimaal kunnen gebruiken. 

Op deze manier kunnen eindgebruikers na afloop verder oefenen en de werking van bepaalde functionaliteiten op zoeken in de uitgebreide e-learning omgeving.

Inhoud eindgebruikers training Power BI

Introductie van trainer Waldemar de Haas

 • Navigeren en inzoomen in Power BI-dashboards
 • Navigeren door een app
 • Hoe in te zoomen
  Data-exploratie en analyse
 • Gebruik van het filterpaneel (Geavanceerd filteren)
 • Gebruik van filters en hoe meerdere items te selecteren
 • Zoeken in filters
 • Filters resetten
 • Werken met datumfilters
 • Hiërarchie in filters
 • Weergeven als een tabel
 • Gebruik van knoppen
 • Tooltips weergeven en lezen
 • Inzoomen in visuals
 • Kruislings filteren van visuals: klikbare elementen binnen visuals
  Introductie tot het exporteren van gegevens en kopiëren van visuals Rapporten/gegevens exporteren (PDF, PowerPoint, Analyseren in Excel)
 • Gegevens exporteren uit specifieke visuals
 • Specifieke visuals kopiëren naar Word/PowerPoint
  Opslaan van rapportstatussen met bladwijzers/abonnementen
 • Persoonlijke bladwijzers: Opslaan van specifieke rapportstatussen (toegepaste filters, sorteervolgorde, etc.)
 • Persoonlijke bladwijzers delen door middel van opmerkingen
 • Automatisch ontvangen van rapporten in je mailbox
 • Quiz en test
 • Test je vaardigheden als Power BI eindgebruiker
 • Certificaat van deelname

Lesmethodiek

Na een korte introductie van het programma Power BI neemt de trainer u stap voor stap door diverse voorbeeldcases. Hierbij neemt u actief deel door zelf deze stappen tijdens de training uit te voeren. U raakt hierdoor snel vertrouwd met Power BI. 

Taal

Deze cursus is beschikbaar in het Nederlands en het Engels.

Voor wie is deze training geschikt

Deze training is geschikt voor mensen die geen tot weinig kennis hebben van de basisconcepten van Power BI. Ook voor mensen die al enige ervaring hebben in Power BI en zich dit zichzelf hebben aangeleerd biedt deze training voldoende aanknopingspunten om met Power BI op een gestructureerde en professionele wijze aan de slag te kunnen.

Studiebelasting en voorbereiding

Meenemen naar locatie:

 • Eigen (Windows) laptop

De training heeft een studiebelasting van 4 uur. 

Cursusmateriaal

Tijdens de cursus werken gebruikers met bestaande Power BI rapportage die door de opdrachtgever beschikbaar gesteld worden. Daarnaast ontvangt iedere cursus toegang tot de e-learningomgeving en ontvangt met de PowerPoint-slides.  Zo hebt u na afloop alles bij de hand als naslag.

Niveau

HBO+

Kosten

Op basis van incompany offerte.

Certificaat

Na afronding van de e-learning ontvangt u een certificaat van deelname.

Alle voordelen op een rij:

 1. Koudwatervrees wegnemen: Een Power BI-training helpt gebruikers om zich comfortabeler te voelen bij het gebruik van de tool. Door te leren hoe ze kunnen navigeren en werken met Power BI-dashboards, wordt de drempel om met de software aan de slag te gaan aanzienlijk verlaagd.

 2. Efficiënter gebruik van Power BI: Gebruikers leren hoe ze effectiever kunnen navigeren in Power BI-dashboards, waardoor ze snel toegang krijgen tot de informatie die ze nodig hebben. Dit resulteert in tijdsbesparing en verbeterde productiviteit.

 3. Data-exploratie en analysevaardigheden: De training leert gebruikers hoe ze gegevens kunnen verkennen en analyseren met behulp van Power BI. Dit stelt hen in staat om diepgaande inzichten uit hun gegevens te halen en weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen.

 4. Geavanceerde filtertechnieken: Gebruikers leren geavanceerde filtertechnieken kennen, zoals het gebruik van het filterpaneel, het werken met datumfilters en het toepassen van hiërarchieën in filters. Dit stelt hen in staat om gegevens op een meer geavanceerde manier te filteren en te segmenteren.

 5. Exporteren en delen van rapporten: De training behandelt het exporteren van gegevens en visuals naar verschillende indelingen, zoals PDF, PowerPoint en Excel. Gebruikers leren ook hoe ze specifieke visuals kunnen kopiëren naar andere documenten. Dit vergemakkelijkt het delen van rapporten en inzichten met collega’s en belanghebbenden.

 6. Bladwijzers en abonnementen: Gebruikers leren hoe ze bladwijzers kunnen gebruiken om specifieke rapportstatussen op te slaan en te delen. Dit is handig voor het behouden van consistente weergaven van gegevens en het delen van relevante informatie met anderen.

 7. Quiz en certificaat: De training kan worden afgesloten met een quiz of test om de vaardigheden van de gebruikers te testen. Het uitreiken van een certificaat van deelname geeft gebruikers erkenning voor hun inspanningen en helpt hen hun prestaties te valideren.

De voordelen

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Uw trainer

Drs. Waldemar de Haas, Microsoft Certified Trainer

Uw trainer Waldemar de Haas heeft jarenlange ervaring op het gebied van BI-oplossingen, Power BI consulting en het werken met Microsoft Power BI. Bekijk LinkedIn profiel

Incompany offerte aanvragen