E-learning Basistraining Power BI (on-demand)

Doelgroep

Voor beginnende Power BI professionals.

Inhoud

Meer dan 5 uur videomateriaal
75 vragen en opdrachten
Incl. 1 uur live meeting via Teams

Prijs
On-demand tarief: € 999 excl. btw

Ontdek de kracht van Power BI met onze on-demand training!

Wil je jouw analytische vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Ben je geïnteresseerd in het benutten van de volledige potentie van Power BI? Dan is onze on-demand Power BI-training precies wat je nodig hebt!

Onze uitgebreide training biedt meer dan 5 uur aan boeiend video materiaal dat je stap voor stap door het Power BI-landschap leidt. Of je nu een beginner bent die net begint met Power BI of een ervaren gebruiker die zijn/haar kennis wil verbreden, onze training is geschikt voor iedereen.

Wat kun je verwachten van onze Power BI-training?

Meer dan 5 uur video materiaal: Leer op je eigen tempo en pas de training aan jouw drukke schema aan. Met onze uitgebreide video’s kun je gemakkelijk pauzeren, terugspoelen en opnieuw bekijken, zodat je de stof volledig kunt absorberen.

75 opdrachten en vragen: Versterk je begrip van Power BI met behulp van onze praktische opdrachten en uitdagende vragen. Hierdoor kun je de concepten die je hebt geleerd direct toepassen en testen.

1 uur live sessie met een professionele Power BI-trainer: Krijg de kans om je vragen rechtstreeks aan een deskundige trainer te stellen tijdens onze live sessie. Ontvang persoonlijke begeleiding en waardevolle inzichten om je leerproces te verrijken.

Waarom kiezen voor onze on-demand Power BI-training?

Flexibiliteit: Leer op jouw eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt. Geen tijdsdruk, geen deadlines. Pas de training aan jouw behoeften aan.

Uitgebreide inhoud: Onze training behandelt alle belangrijke aspecten van Power BI, van de basisprincipes tot geavanceerde technieken. Je zult een diepgaand begrip ontwikkelen en in staat zijn om Power BI effectief te gebruiken in jouw werk.

Ervaring van professionals: Onze trainers zijn ervaren Power BI-experts met een bewezen staat van dienst. Ze delen graag hun kennis en best practices om jou te helpen succesvol te worden in het gebruik van Power BI.

Praktische toepassing: Door middel van opdrachten en vragen kun je de geleerde concepten direct toepassen in de praktijk. Dit zorgt ervoor dat je de stof beter begrijpt en in staat bent om Power BI efficiënt te gebruiken in jouw specifieke werkomgeving.

Inschrijven

Wacht niet langer! Ontgrendel jouw potentieel met onze on-demand Power BI-training en word een meester in datagestuurde inzichten. Schrijf je vandaag nog in en begin jouw reis naar succes!

Neem nu de controle over jouw data met onze Power BI-training. Bekijk onderstaand de mogelijkheden!

On-demand modules

Ontdek de mogelijkheden van Power BI Service en Power BI Desktop in deze inspirerende module. Leer aan de hand van voorbeelden hoe je deze krachtige tools kunt inzetten om gegevens te analyseren, visualiseren en delen. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden die Power BI te bieden heeft en ontdek hoe je waardevolle inzichten kunt halen uit je data.

Leer hoe je verschillende databronnen, zoals Excel, SQL en Azure SQL, kunt inladen in Power BI. Ontdek de kracht van de Power Query editor en leer hoe je data kunt transformeren, zoals het opschonen van data, het splitsen van kolommen en het creëren van conditionele kolommen. Krijg inzicht in de mogelijkheden om je data voor te bereiden op verdere analyse.

Ontdek de kunst van het visualiseren van data in Power BI. Leer hoe je rapporten en dashboards kunt maken met behulp van verschillende visuele elementen, zoals tabellen, draaitabellen en grafieken. Ontwikkel de vaardigheden om je data op een effectieve en overzichtelijke manier te presenteren, zodat je snel inzichten kunt genereren en communiceren.

Ontdek handige tips en tricks om snel en efficiënt aan de slag te gaan met Power BI. Leer hoe je snel gegevens kunt importeren, rapporten kunt maken en interactieve dashboards kunt ontwerpen. Ontdek verborgen functies en handige shortcuts die je productiviteit verhogen en je helpen om sneller waardevolle inzichten te genereren.

Leer hoe je je Power BI-rapporten kunt publiceren en delen met collega’s via Power BI Service. Ontdek hoe je toegangsrechten kunt beheren, interactieve rapporten kunt delen en samen kunt werken aan dashboards. Leer hoe je je inzichten kunt verspreiden binnen je organisatie en hoe je samenwerking kunt stimuleren met behulp van Power BI Service.

Ontdek de essentie van een goed datamodel en leer hoe je tabellen kunt samenvoegen in Power BI. Ontwikkel de vaardigheden om effectieve relaties tussen tabellen op te zetten, zodat je complexe analyses kunt uitvoeren en inzichten kunt verkrijgen uit verschillende bronnen.

Leer hoe je een datumtabel kunt maken als essentieel onderdeel van een BI-datamodel. Ontdek hoe je datums kunt manipuleren en berekeningen kunt uitvoeren op basis van tijd. Krijg inzicht in het belang van een goed gestructureerde datumtabel en leer hoe je deze kunt gebruiken voor tijdsgerelateerde analyses en rapportages.

Ontwikkel de vaardigheden om gebruiksvriendelijke en professionele dashboards te ontwerpen in Power BI. Leer hoe je de juiste visuele elementen selecteert, een intuïtieve gebruikerservaring creëert en je dashboards visueel aantrekkelijk maakt. Ontdek tips en best practices om je dashboards effectief te communiceren en impact te creëren.

Maak kennis met de krachtige taal DAX (Data Analysis eXpressions) en leer hoe je kunt rekenen en berekeningen kunt uitvoeren in Power BI. Ontdek best practices voor het opzetten van measures, begrijp het verschil tussen calculated columns, measures en quick measures en krijg inzicht in filter- en rij-context. Leer basisformules zoals SUM, COUNT en AVERAGE en ontwikkel de vaardigheden om geavanceerde berekeningen uit te voeren op je data.

On-demand modules

 • Module 1: Inspiratiesessie: Voorbeelden en mogelijkheden Power BI Service & Power BI Desktop.
 • Module 2: Databronnen inladen (Excel, SQL, Azure SQL, etc.)
 • Werken met de Power Query editor : Data transformeren (opschonen van data, kolommen splitsen, conditional columns, etc.)
 • Module: 3: Data visualiseren in reports en dashboards (tabellen, draaitabellen, grafieken, etc.)
 • Module 4: Tips en tricks om snel aan de slag te gaan met Power BI.
 • Module 5: Power BI Service: Reports publiceren en delen met collega’s.
 • Module 6: Het opzetten van een goed datamodel/relatiemodellen: samenvoegen van tabellen
 • Module 7: Het maken van een datumtabel als onderdeel van een BI-datamodel.
 • Module 8: Tips voor een gebruikersvriendelijk en professioneel Dashboardontwerp.
 • Module 9: Rekenen in Power BI met DAX (Data Analysis eXpressions):
  • Best practices voor het opzetten van Measures
  • Verschil tussen Calculated Columns, Measures en Quick Measures uitgelegd
  • Filter- en Rij-context uitgelegd.
  • DAX-basisformules uitgelegd (o.a. SUM, COUNT, AVERAGE)

Onze e-learning omgeving biedt een flexibele en gebruiksvriendelijke leerervaring. Zodra je je hebt ingeschreven, krijg je levenslange toegang tot alle trainingsinhoud, zodat je op je eigen tempo kunt leren en de materialen kunt raadplegen wanneer het jou uitkomt.

De cursus is opgebouwd uit verschillende lessen en modules, die overzichtelijk zijn gestructureerd. Je kunt eenvoudig navigeren tussen de modules en binnen elke module tussen de verschillende lessen. Hierdoor kun je gericht leren en de onderwerpen kiezen die voor jou het meest relevant zijn.

Bovendien houden we je voortgang bij. Je kunt je voortgang in de module volgen en zien welke lessen en modules je al hebt voltooid. Dit helpt je om je leerproces te organiseren en je voortgang bij te houden.

Na succesvolle afronding van de e-learning module ontvang je een certificaat als bewijs van de voltooide training. Dit certificaat kan een waardevolle aanvulling zijn op je professionele profiel en je onderscheiden in het werkveld.

Met onze e-learning module bieden we niet alleen hoogwaardige trainingsinhoud, maar ook de mogelijkheid om je leerervaring te personaliseren en je voortgang te volgen. Krijg levenslange toegang tot de content, behaal je certificaat en word een gecertificeerde Power BI-expert!

Taal

Deze cursus is beschikbaar in het Nederlands.

Voor wie is deze training geschikt

Deze training is geschikt voor mensen die geen tot weinig kennis hebben van de basisconcepten van Power BI. Ook voor mensen die al enige ervaring hebben in Power BI en zich dit zichzelf hebben aangeleerd biedt deze training voldoende aanknopingspunten om met Power BI op een gestructureerde en professionele wijze aan de slag te kunnen.

Studiebelasting en voorbereiding

Het gebruik van Power BI Desktop is gratis. U hoeft dus voor deze training geen licenties aan te schaffen.

Ter voorbereiding op deze cursus is het noodzakelijk om Power BI Desktop te installeren. Deze software is gratis te downloaden.

De training heeft een studiebelasting van 16 uur. Het is wel aan te raden om na de cursus direct zelf aan de slag te gaan met het programma om de opgedane kennis te borgen.

Cursusmateriaal

Tijdens de cursus werkt u met diverse databestanden. Al het cursusmateriaal is te downloaden via de speciale online omgeving.

Niveau

HBO+

Benodigde voorkennis

Basiskennis Excel

Vervolgmogelijkheden

Na deze twee dagen kunt u verder met onze Power BI DAX Trainingen.

Kosten

Het inschrijfgeld bedraagt € 999 per persoon (exclusief 21% btw).

Certificaat

Na afronding van deze cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

De voordelen

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Uw trainer

Drs. Waldemar de Haas, Microsoft Certified Trainer

Uw trainer Waldemar de Haas heeft jarenlange ervaring op het gebied van BI-oplossingen, Power BI consulting en het werken met Microsoft Power BI. Bekijk LinkedIn profiel

E-learning training Power BI - € 999 p.p.

CursusBegint opLocatieBekijk
Momenteel zijn er geen cursussen ingepland, neem contact met ons op voor meer informatie.

De voordelen van onze training