Dashboardontwerp met Power BI (1 dag)

Doelgroep

Voor beginnende Power BI gebruikers

Duur

1 dag

Prijs
Klassikaal tarief: € 725 excl. btw

Leer de 16 geheimen om uw dashboards relevant en gebruiksvriendelijk te maken in Power BI.

Na afloop van deze Power BI cursus heeft u diepgaande kennis over het maken van een optimaal dashboard voor uzelf of uw manager. U kent na deze training de 16 gouden designregels en u weet de juiste grafiek te kiezen op basis van het te bereiken doel.

Power BI: Van rapport naar dashboard

De data die u verzamelt in al uw systemen kunt u eenvoudig koppelen met Power BI. Maar hoe vertaalt u deze grote hoeveelheden data naar praktische inzichten waar uw organisatie op kan sturen? Met de training dashboardontwerp met Power BI leert u hoe u doelgerichte dashboards ontwerpt. Met deze dashboards kunt u de juiste data op een effectieve manier weergeven zodat belanghebbenden eenvoudig de informatie vinden waar ze naar opzoek zijn. 

Programma

  • Weten aan welke regels een dashboard moet voldoen zodat mensen snel tot de kern van de informatie kunnen komen.
  • De training is toegespitst op Power BI, maar is toe te passen op elke dashboardtool.
  • Naast het ontwerp wordt ook diepgaand ingegaan op het optimaliseren van de gebruikersinteractie en navigatie elementen. Denk hierbij aan Knoppen, bookmarks en het instellen van dynamische slicers.

De cursus is verdeeld in drie onderdelen:

  1. Het eerste deel legt uit wat het verschil is tussen een dashboard en een rapport.
  2. Het tweede deel bevat de 16 regels om een perfect dashboard te ontwerpen;
  3. Het derde onderdeel bevat uitleg over het gebruiksvriendelijk maken van het dashboard d.m.v. van het toevoegen van interacties voor de lezer van het rapport.

Onderwerpen

  • Verschil tussen het visualiseren van een rapport versus een dashboard
  • 16 Gouden designregels voor Dashboardontwerp
  • Visuals maken: Top N-grafieken, Narrative Storytelling in Power BI, zelf KPI visuals maken met geavanceerde voorwaardelijke opmaak
  • Maken van Userfriendly Dashboards d.m.v. van interacties: Buttons, Filter Pane, Bookmarks, Sync Slicers, Selection Pane en Drill-through.

De cursus bevat verschillende voorbeelden en bronnen, en aanvullend digitaal materiaal om de onderwerpen die door de docenten worden besproken verder uit te leggen.

Lesmethodiek

Na een korte introductie van het programma neemt de trainer u stap voor stap door diverse voorbeeldcases. Hierbij neemt u actief deel door zelf deze stappen tijdens de training uit te voeren. U raakt hierdoor snel vertrouwd met Power BI. Naast het werken met voorbeeldcases is er voldoende ruimte om eigen vraagstukken in te brengen.

Taal

Deze cursus is beschikbaar in het Nederlands.

Voor wie is deze training geschikt

Deze training is geschikt voor mensen die geen tot weinig kennis hebben van de basisconcepten van Power BI. Ook voor mensen die al enige ervaring hebben in Power BI en zich dit zichzelf hebben aangeleerd biedt deze training voldoende aanknopingspunten om met Power BI op een gestructureerde en professionele wijze aan de slag te kunnen.

Studiebelasting en voorbereiding

Meenemen naar locatie:

Het gebruik van Power BI Desktop is gratis. U hoeft dus voor deze training geen licenties aan te schaffen.

Ter voorbereiding op deze cursus is het noodzakelijk om Power BI Desktop te installeren. Deze software is gratis te downloaden. Voorafgaand aan de training ontvangt u een proefopdracht om de software te testen en om kennis te maken met Power BI.

De training heeft een studiebelasting van 16 uur. Het is wel aan te raden om na de cursus direct zelf aan de slag te gaan met het programma om de opgedane kennis te borgen.

Cursusmateriaal

Tijdens de cursus werkt u met diverse databestanden in Excel en Power Point-sheets die door Leer Power BI worden verzorgd. Na afloop van deze cursus ontvangt u ook een opname van de de dag zelf. Zo heeft u na afloop alles bij de hand als naslag.

Niveau

HBO+

Benodigde voorkennis

Basiskennis Excel

Vervolgmogelijkheden

Na deze twee dagen kunt u verder met onze Power BI DAX Trainingen.

Kosten

Het inschrijfgeld bedraagt € 725 per persoon (exclusief 21% btw). Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee en een uitgebreide lunch (alleen bij klassikaal onderwijs.)

Certificaat

Na afloop van de trainingsdag ontvangt u een certificaat van deelname.

De voordelen

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Uw trainer

Drs. Waldemar de Haas, Microsoft Certified Trainer

Uw trainer Waldemar de Haas heeft jarenlange ervaring op het gebied van BI-oplossingen, Power BI consulting en het werken met Microsoft Power BI. Bekijk LinkedIn profiel

Dashboardontwerp met Power BI (1 dag) - € 725 p.p.

De voordelen van onze training