Home>Power BI cursus>Dashboardontwerp met Power BI

Dashboardontwerp met Power BI
(1 dag)

Leer de 16 geheimen om uw dashboards relevant en gebruiksvriendelijk te maken in Power BI.

Na afloop van deze Power BI cursus heeft u diepgaande kennis over het maken van een optimaal dashboard voor uzelf of uw manager. U kent na deze training de 16 gouden designregels en u weet de juiste grafiek te kiezen op basis van het te bereiken doel.

Power BI: Van rapport naar dashboard

De data die u verzamelt in al uw systemen kunt u eenvoudig koppelen met Power BI. Maar hoe vertaalt u deze grote hoeveelheden data naar praktische inzichten waar uw organisatie op kan sturen? Met de training dashboardontwerp met Power BI leert u hoe u doelgerichte dashboards ontwerpt. Met deze dashboards kunt u de juiste data op een effectieve manier weergeven zodat belanghebbenden eenvoudig de informatie vinden waar ze naar opzoek zijn. Dashboardontwerp kan ook onderdeel uitmaken van onze Power BI consulting trajecten.

Training kosteloos te volgen via het STAP-Budget

Leer Power BI is een erkende opleider. Dit houdt in dat u deze cursus ook kosteloos kunt volgen door uw STAP-Budget in te zetten. De normale prijs voor deze eendaagse Power BI training is € 725 excl. BTW. Klik hier voor meer informatie over het STAP-Budget en inschrijven.

Lesmethodiek

Na een korte introductie van het programma neemt de trainer u stap voor stap door diverse voorbeeldcases. Hierbij neemt u actief deel door zelf deze stappen tijdens de training uit te voeren. U raakt hierdoor snel vertrouwd met Power BI. Naast het werken met voorbeeldcases is er voldoende ruimte om eigen vraagstukken in te brengen.

Nu inschrijven

Houd er bij een STAP aanvraag rekening mee dat er ongeveer 4 weken tussen het indienen van de aanvraag bij UWV en de definitieve goedkeuring zit. Mocht de goedkeuring vanuit het UVW niet op tijd zijn, dan nemen wij contact met u op om de training kostenloos om te boeken.

Let op: wilt u de datums zien voor de training met STAP-budget klik dan hier

Programma

 • Weten aan welke regels een dashboard moet voldoen zodat mensen snel tot de kern van de informatie kunnen komen.
 • De training is toegespitst op Power BI, maar is toe te passen op elke dashboardtool.
 • Naast het ontwerp wordt ook diepgaand ingegaan op het optimaliseren van de gebruikersinteractie en navigatie elementen. Denk hierbij aan Knoppen, bookmarks en het instellen van dynamische slicers.

De cursus is verdeeld in drie onderdelen:

 1. Het eerste deel legt uit wat het verschil is tussen een dashboard en een rapport.
 2. Het tweede deel bevat de 16 regels om een perfect dashboard te ontwerpen;
 3. Het derde onderdeel bevat uitleg over het gebruiksvriendelijk maken van het dashboard d.m.v. van het toevoegen van interacties voor de lezer van het rapport.

Onderwerpen

 • Verschil tussen het visualiseren van een rapport versus een dashboard
 • 16 Gouden designregels voor Dashboardontwerp
 • Visuals maken: Top N-grafieken, Narrative Storytelling in Power BI, zelf KPI visuals maken met geavanceerde voorwaardelijke opmaak
 • Maken van Userfriendly Dashboards d.m.v. van interacties: Buttons, Filter Pane, Bookmarks, Sync Slicers, Selection Pane en Drill-through.

De cursus bevat verschillende voorbeelden en bronnen, en aanvullend digitaal materiaal om de onderwerpen die door de docenten worden besproken verder uit te leggen.

Voor wie is deze Power BI training?

De training is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met het presenteren van sturingsinformatie en KPI’s. Deze ééndaagse cursus Power BI is geschikt voor iedereen die data op een professionele manier wil visualiseren en delen binnen een organisatie. Denk hierbij aan: Marketeers, (informatie)managers, business analisten en finance/business controllers.

Cursusmateriaal

Tijdens de cursus werkt u met diverse databestanden in Excel en Power Point-sheets die door Leer Power BI worden verzorgd. Na afloop van deze cursus ontvangt u ook een opname van de de dag zelf. Zo heeft u na afloop alles bij de hand als naslag.

Niveau

HBO+

Benodigde voorkennis

Basiskennis Excel

Vervolgmogelijkheden

Deze training is een mooie aanvulling op de kennis die u opbouwt met onze Basistraining Power BI.

Kosten

Door gebruik te maken van de STAP subsidieregeling kunt u deze training kosteloos volgen. Om in aanmerking te komen voor deze regeling dient u te voldoen aan de  voorwaarden die kunt nalezen op de website van de overheid.

Het inschrijfgeld bedraagt € 725 per persoon (inclusief 21% btw). Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee en een uitgebreide lunch (alleen bij klassikaal onderwijs.)

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

Studiebelasting en voorbereiding

Ter voorbereiding op deze cursus is het noodzakelijk om Power BI Desktop te installeren. Deze software is gratis te downloaden.Voorafgaand aan de training ontvangt u een proefopdracht om de software te testen en om kennis te maken met Power BI.

De training heeft een studiebelasting van 8 uur. Het is wel aan te raden om na de cursus direct zelf aan de slag te gaan met het programma om de opgedane kennis te borgen.

Locaties

Deze training wordt op diverse locaties in Nederland gegevens: Amsterdam (Schiphol), Rotterdam, Utrecht en Maassluis. Daarnaast is het mogelijk om deze training online te volgen via Teams (virtueel klaslokaal)

Wilt u een opleiding volgen om uw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren? Dan hebben we goed nieuws voor u! Vanaf 1 juli 2022 kunt u als werkende of werkzoekende gebruikmaken van het STAP-budget voor scholing en ontwikkeling. Hiermee kunt u jaarlijks tot maar liefst € 1.000 incl. btw subsidie aanvragen voor uw opleiding. Het volgen van een opleiding wordt voor u zo stukken goedkoper en in de meeste gevallen zelfs helemaal gratis!

Meer informatie:

Bekijk beschikbare datum & locaties

STAP-budget gebruiken? Zo doet u dat!

 • Stap 1: Schrijf u in voor de Power BI Cursus
  Meld u aan voor de opleiding van uw keuze. U ontvangt van ons een STAP-aanmeldbewijs. Dit heeft u nodig om uw aanvraag in te dienen bij UWV.

 • Stap 2: Dien uw aanvraag in bij het UWV
  Vanaf 2 januari 2023 om 10.00 uur kunt u uw aanvraag indienen via het STAP-portaal van UWV. Doe dit zo snel mogelijk. Het budget is beperkt en op = op.

 • Stap 3: Volg de Power BI Cursus
  Als uw aanvraag is goedgekeurd door het UWV, krijgt ook Leer Power BI bericht en zal uw inschrijving definitief worden verwerkt. U ontvangt een definitieve bevestiging per mail en u kunt de cursus op de gewenste datum volgen.

Trainer: Drs. Waldemar de Haas

Microsoft Certified Trainer | Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) | DA-100 Certified | Eigenaar Power BI Knowledge.

Uw trainer Waldemar de Haas heeft jarenlange ervaring op het gebied van BI-oplossingen, Power BI consulting en het werken met Microsoft Power BI.