Dashboardontwerp met Power BI (1 dag)

Doelgroep

Voor beginnende Power BI gebruikers

Duur

1 dag

Gratis met STAP-Budget
Regulier tarief: € 725 excl. btw

Kosteloos met STAP-Budget

Leer de 16 geheimen om uw dashboards relevant en gebruiksvriendelijk te maken in Power BI.

Na afloop van deze Power BI cursus heeft u diepgaande kennis over het maken van een optimaal dashboard voor uzelf of uw manager. U kent na deze training de 16 gouden designregels en u weet de juiste grafiek te kiezen op basis van het te bereiken doel.

Power BI: Van rapport naar dashboard

De data die u verzamelt in al uw systemen kunt u eenvoudig koppelen met Power BI. Maar hoe vertaalt u deze grote hoeveelheden data naar praktische inzichten waar uw organisatie op kan sturen? Met de training dashboardontwerp met Power BI leert u hoe u doelgerichte dashboards ontwerpt. Met deze dashboards kunt u de juiste data op een effectieve manier weergeven zodat belanghebbenden eenvoudig de informatie vinden waar ze naar opzoek zijn. 

Programma

  • Weten aan welke regels een dashboard moet voldoen zodat mensen snel tot de kern van de informatie kunnen komen.
  • De training is toegespitst op Power BI, maar is toe te passen op elke dashboardtool.
  • Naast het ontwerp wordt ook diepgaand ingegaan op het optimaliseren van de gebruikersinteractie en navigatie elementen. Denk hierbij aan Knoppen, bookmarks en het instellen van dynamische slicers.

De cursus is verdeeld in drie onderdelen:

  1. Het eerste deel legt uit wat het verschil is tussen een dashboard en een rapport.
  2. Het tweede deel bevat de 16 regels om een perfect dashboard te ontwerpen;
  3. Het derde onderdeel bevat uitleg over het gebruiksvriendelijk maken van het dashboard d.m.v. van het toevoegen van interacties voor de lezer van het rapport.

Onderwerpen

  • Verschil tussen het visualiseren van een rapport versus een dashboard
  • 16 Gouden designregels voor Dashboardontwerp
  • Visuals maken: Top N-grafieken, Narrative Storytelling in Power BI, zelf KPI visuals maken met geavanceerde voorwaardelijke opmaak
  • Maken van Userfriendly Dashboards d.m.v. van interacties: Buttons, Filter Pane, Bookmarks, Sync Slicers, Selection Pane en Drill-through.

De cursus bevat verschillende voorbeelden en bronnen, en aanvullend digitaal materiaal om de onderwerpen die door de docenten worden besproken verder uit te leggen.

Lesmethodiek

Na een korte introductie van het programma neemt de trainer u stap voor stap door diverse voorbeeldcases. Hierbij neemt u actief deel door zelf deze stappen tijdens de training uit te voeren. U raakt hierdoor snel vertrouwd met Power BI. Naast het werken met voorbeeldcases is er voldoende ruimte om eigen vraagstukken in te brengen.

Taal

Deze cursus is beschikbaar in het Nederlands.

Voor wie is deze training geschikt

Deze training is geschikt voor mensen die geen tot weinig kennis hebben van de basisconcepten van Power BI. Ook voor mensen die al enige ervaring hebben in Power BI en zich dit zichzelf hebben aangeleerd biedt deze training voldoende aanknopingspunten om met Power BI op een gestructureerde en professionele wijze aan de slag te kunnen.

Studiebelasting en voorbereiding

Meenemen naar locatie:

Het gebruik van Power BI Desktop is gratis. U hoeft dus voor deze training geen licenties aan te schaffen.

Ter voorbereiding op deze cursus is het noodzakelijk om Power BI Desktop te installeren. Deze software is gratis te downloaden. Voorafgaand aan de training ontvangt u een proefopdracht om de software te testen en om kennis te maken met Power BI.

De training heeft een studiebelasting van 16 uur. Het is wel aan te raden om na de cursus direct zelf aan de slag te gaan met het programma om de opgedane kennis te borgen.

Cursusmateriaal

Tijdens de cursus werkt u met diverse databestanden in Excel en Power Point-sheets die door Leer Power BI worden verzorgd. Na afloop van deze cursus ontvangt u ook een opname van de de dag zelf. Zo heeft u na afloop alles bij de hand als naslag.

Niveau

HBO+

Benodigde voorkennis

Basiskennis Excel

Vervolgmogelijkheden

Na deze twee dagen kunt u verder met onze Power BI DAX Trainingen.

Kosten

Het inschrijfgeld bedraagt € 725 per persoon (exclusief 21% btw). Het inschrijfgeld is inclusief koffie/thee en een uitgebreide lunch (alleen bij klassikaal onderwijs.)

STAP
Door gebruik te maken van de STAP-subsidieregeling kunt u deze training kosteloos volgen (prijs € 725 incl. 21% btw). . Om in aanmerking te komen voor deze regeling dient u te voldoen aan de  voorwaarden die kunt nalezen op de website van de overheid.

Certificaat

Na afloop van de trainingsdag ontvangt u een certificaat van deelname.

STAP staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie en is een subsidie die beschikbaar wordt gesteld door de overheid om werkenden te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun kennis en vaardigheden. Met STAP kunnen werknemers kostenloos en risicoloos een opleiding of training volgen, zodat ze hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten.

Een van de vele opleidingen die in aanmerking komt voor STAP-subsidie is de Power BI Training. Power BI is een tool van Microsoft waarmee je op een eenvoudige manier data kunt visualiseren en analyseren. Steeds meer bedrijven maken gebruik van Power BI om inzicht te krijgen in hun data en betere beslissingen te nemen.

De Power BI Training is een uitstekende keuze voor werknemers die zich willen ontwikkelen op het gebied van data-analyse en visualisatie. Tijdens de training leer je hoe je gegevens kunt importeren en transformeren, hoe je rapporten en dashboards kunt maken en hoe je deze kunt delen met anderen.

Het mooie van de Power BI Training is dat deze kosteloos en risicoloos kan worden aangevraagd via STAP. Werknemers die in aanmerking komen voor de subsidie hoeven dus geen eigen investering te doen en lopen geen financieel risico. Bovendien is de training online te volgen, waardoor je hem kunt volgen waar en wanneer het jou uitkomt.

Al met al is de Power BI Training een waardevolle investering in de ontwikkeling van werknemers. Door gebruik te maken van de STAP-subsidie wordt het nog aantrekkelijker om deze training te volgen en je kennis en vaardigheden op het gebied van data-analyse en visualisatie te vergroten.

De voordelen

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Uw trainer

Drs. Waldemar de Haas, Microsoft Certified Trainer

Uw trainer Waldemar de Haas heeft jarenlange ervaring op het gebied van BI-oplossingen, Power BI consulting en het werken met Microsoft Power BI. Bekijk LinkedIn profiel

Maak een keuze:

Klik op één van bovenstaande knoppen voor het agendaoverzicht en inschrijfmogelijkheden.

Gratis Dashboardontwerp met Power BI (1 dag) met STAP-Budget

CursusBegint opLocatieBekijk
Dashboardontwerp met Power BI (STAP-Budget)woensdag 09 augustus 2023Utrecht
Dashboardontwerp met Power BI (STAP-Budget)woensdag 06 september 2023Utrecht
Dashboardontwerp met Power BI (STAP-Budget)woensdag 04 oktober 2023Utrecht

Risicoloos inschrijven

Mocht u geen STAP-budget kunnen aanvragen dan annuleren wij automatisch de aanmelding. Inschrijven op een training is daarom geheel risicoloos.

STAP-budget gebruiken? Zo doet u dat!

Stap 1: Schrijf u in voor de Power BI Cursus
Meld u aan voor de opleiding van uw keuze. U ontvangt van ons een STAP-aanmeldbewijs. Dit heeft u nodig om uw aanvraag in te dienen bij UWV.

Stap 2: Dien uw aanvraag in bij het UWV
Vanaf 1 mei 2023 om 10.00 uur kunt u uw aanvraag indienen via het STAP-portaal van UWV. Doe dit zo snel mogelijk. Het budget is beperkt en op = op.

Stap 3: Volg de Power BI Cursus
Als uw aanvraag is goedgekeurd door het UWV, krijgt ook Leer Power BI bericht en zal uw inschrijving definitief worden verwerkt. U ontvangt een definitieve bevestiging per mail en u kunt de cursus op de gewenste datum volgen.

Dashboardontwerp met Power BI (1 dag) - € 725 p.p.

CursusBegint opLocatieBekijk
Dashboardontwerp met Power BI – START Garantiewoensdag 21 juni 2023Utrecht
Dashboardontwerp met Power BIwoensdag 12 juli 2023Utrecht
Dashboardontwerp met Power BIwoensdag 09 augustus 2023Utrecht
Dashboardontwerp met Power BIwoensdag 06 september 2023Utrecht
Dashboardontwerp met Power BIwoensdag 04 oktober 2023Utrecht

De voordelen van onze training