Datawarehouse; de digitale ruggengraat van jouw Power BI Dashboard

Een datawarehouse is meer dan alleen een centrale opslagplek voor bedrijfsgegevens. Door jouw data op een veilige, maar vooral gestructureerde manier, op te slaan kun jij betere resultaten halenuit jouw Power BI dashboards

Met een datawarehouse creëer jij zelf inzicht in trends, patronen en relaties die in verschillende databronnen verscholen zitten. Zo heb je een overzichtelijker en efficiëntere opslag van de data en kun je jouw dashboard verrijken. Je benut de bestaande data binnen jouw organisatie dankzij een datawarehouse.

Start vandaag met betere, nauwkeurigere en betrouwbaarder dashboarden

Het datawarehouse is de bron van informatie voor Power BI-rapporten en -dashboards. Zonder datawarehouse is het onmogelijk om bruikbare data te verzamelen voor Power BI-visualisaties en –analyses.

Het datawarehouse zorgt er ook voor dat algemene bedrijfsdata, zoals klantenbestanden, financiële gegevens en verkoopgegevens, eenvoudig toegankelijk is voor Power BI. Het datawarehouse helpt ook bij het verzamelen van alle relevante gegevens en biedt jou uitgebreide functies voor het maken van analyses.

Voorkom onbetrouwbare data met een SSOT

Een single source of truth (SSOT) is een centrale databron die wordt gebruikt door alle gebruikers om betrouwbare, consistente gegevens te verzamelen, te beheren en te analyseren. De SSOT voor Power BI is het datawarehouse. Dit is de bron van informatie die wordt gebruikt voor Power BI-rapporten en -dashboards.

Het datawarehouse biedt een centrale opslagplaats waar meerdere gebruikers op dezelfde gegevens kunnen toegang krijgen, waardoor de betrouwbaarheid van dashboards wordt vergroot. Door de SSOT te gebruiken, kunnen organisaties betrouwbare dashboards maken met consistente gegevens. Het datawarehouse helpt ook bij het verzamelen van alle relevante gegevens en biedt uitgebreide functies voor analyse.

In 5 stappen richting een eigen datawarehouse

  1. Stel jouw KPI’s en informatiebehoefte vast
  2. Breng in kaart welke datasystemen nodig zijn
  3. Roadmap jouw weg naar een eigen datawarehouse
  4. Bepaal welke datawarehouse technologie- en structuur het beste past
  5. Bouw, Test, Optimaliseer

Begeleiding bij het opzetten van een datawarehouse

Jij begrijpt dat jouw data op structurele wijze opslaan bijdraagt aan het succes van jouw Power Bi dashboards. Inrichting van een datawarehouse is een essentieel onderdeel van Power BI. Het is belangrijk dat teams, organisaties en bedrijven hun gegevens goed organiseren en structureren, zodat deze kunnen worden gebruikt in Power BI.

Er moeten duidelijke richtlijnen worden gevolgd voor het verzamelen, opslaan en beheren van bedrijfsgegevens om ervoor te zorgen dat deze consistent blijft. Daarnaast is het belangrijk dat organisaties de juiste technologie gebruiken voor het datawarehouse. Er zijn een aantal technologieën die kunnen worden gebruikt, zoals SQL Server, Oracle Database, IBM DB2 en Amazon Redshift. Elke technologie heeft verschillende functies en voordelen die kunnen worden gebruikt om de datawarehouse-inrichting te verbeteren.

Begeleiding bij Power BI en datawarehouse inrichting

Als Microsoft Certified Trainer begeleid ik cursisten, teams en organisaties bij hun Power BI dashboards met hands-on én praktijkgerichte trainingen. Als Power BI specialist help ik bij het maken van de juiste keuzes, technologieën en hoe je deze met elkaar kunt verbinden om de beste resultaten te behalen. Bij het opzetten van een geoptimaliseerde datastructuur, het schrijven van krachtige visualisaties en het implementeren van geavanceerde analytics komt de jarenlange kennis van een
specialist van pas. 

De voordelen van onze trainingen

  • Microsoft Certified docenten
  • Training gaat altijd door!
  • Klassikaal of incompany mogelijk
  • Toegespitst op de praktijk
  • Niet-goed-geld-terug

Vragen over Datawarehousing? 

Neem gerust contact met ons op:
Telefoon: 010 26 13 747
Webformulier: Stel uw vraag