Een workspace in Power BI is een gebied waarin u met uw team samenwerkt aan het maken en delen van rapporten, dashboards, gegevenssets en andere Power BI-artefacten. Een workspace kan openbaar of privé zijn en kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het delen van rapporten met klanten, het beheren van rapporten voor verschillende afdelingen binnen een bedrijf, of het delen van rapporten met externe partners.

Een workspace kan worden gemaakt door een Power BI-beheerder of door een gebruiker met de juiste machtigingen, zoals een Power BI-pro of Power BI Premium-licentie. Nadat een workspace is gemaakt, kunnen teamleden worden toegevoegd en kunnen verschillende rollen aan hen worden toegewezen, zoals beheerder, redacteur of lezer. Dit maakt het mogelijk om bepaalde gebruikers toegang te geven tot het bewerken van rapporten en dashboards, terwijl anderen alleen de mogelijkheid hebben om ze te bekijken.

Gegevenssets maken

In een workspace kunnen verschillende soorten gegevenssets worden gemaakt, zoals live- of geïmporteerde gegevenssets. Dit stelt teamleden in staat om gegevens te integreren van verschillende bronnen en deze op een efficiënte manier te analyseren en te visualiseren. Eenmaal gemaakt, kunnen deze gegevenssets worden gedeeld met andere rapporten en dashboards binnen dezelfde workspace.

Rapporten en dashboards

Een ander belangrijk onderdeel van een workspace is de mogelijkheid om rapporten en dashboards te delen met externe gebruikers. Dit kan worden gedaan door middel van bepaalde machtigingen en toegangsniveaus. Bijvoorbeeld, als u een rapport wilt delen met een klant, kunt u ervoor kiezen om alleen-lezen-toegang te verlenen, terwijl u teamleden die verantwoordelijk zijn voor het bewerken van het rapport de mogelijkheid geeft om wijzigingen aan te brengen.

Communicatie

Ten slotte biedt een workspace een centrale locatie waar u en uw teamleden kunnen samenwerken en communiceren over de inhoud van de rapporten en dashboards. Dit kan worden gedaan via opmerkingen en discussies die in de workspace worden geplaatst. Hierdoor kunnen teamleden gemakkelijk feedback geven en samenwerken aan het verbeteren van de inhoud van de rapporten en dashboards.