De Query Editor is een belangrijk onderdeel van Power BI dat wordt gebruikt om gegevens te bewerken en te transformeren voordat ze in rapporten en visualisaties worden weergegeven. Het is een visuele interface waarin gegevens kunnen worden bewerkt en getransformeerd met behulp van een reeks bewerkingsstappen.

Wat kun je met de Query Editor?

Met de Query Editor kunnen gebruikers gegevensbronnen importeren, verbinden met verschillende gegevensbronnen en gegevens transformeren. Gebruikers kunnen de querytaal DAX (Data Analysis Expressions) gebruiken om geavanceerde bewerkingen uit te voeren en complexe berekeningen te maken.

In de Query Editor kunnen gebruikers de volgende bewerkingsstappen uitvoeren:

Gegevens bewerken

Gebruikers kunnen de Query Editor ook gebruiken om gegevens te bewerken en te transformeren op een manier die niet mogelijk is met andere tools. Het biedt de mogelijkheid om gegevens in realtime te bewerken, zodat gebruikers direct feedback kunnen krijgen over hun bewerkingen. Met de Query Editor kunnen gebruikers ook hun bewerkingen documenteren, zodat andere gebruikers de bewerkingsstappen kunnen begrijpen en hergebruiken.

Al met al is de Query Editor een krachtige tool die gebruikers helpt om gegevens te bewerken en te transformeren voordat ze in rapporten en visualisaties worden weergegeven. Het biedt gebruikers de flexibiliteit om gegevens te bewerken op een manier die het beste past bij hun behoeften en vereisten.