De Power BI Mobile app is een mobiele applicatie van Microsoft Power BI, waarmee gebruikers toegang hebben tot hun Power BI-rapporten en dashboards op hun mobiele apparaat. Met deze app kunnen gebruikers hun rapporten en dashboards onderweg bekijken, analyseren en delen.

De app is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten en kan gratis worden gedownload in de App Store of Google Play Store. Na het downloaden van de app kunnen gebruikers zich aanmelden met hun Power BI-account en toegang krijgen tot hun rapporten en dashboards. De app biedt dezelfde mogelijkheden als de desktopversie van Power BI, waaronder interactieve visualisaties, filters en drill-down functies.

Welke functies heeft de app?

Een van de belangrijkste functies van de Power BI Mobile app is de mogelijkheid om rapporten en dashboards offline te bekijken. Gebruikers kunnen rapporten en dashboards downloaden naar hun mobiele apparaat en deze bekijken zonder internetverbinding. Wanneer de app weer verbinding heeft met het internet, kunnen de gegevens worden gesynchroniseerd met de Power BI-service en worden bijgewerkt met de nieuwste informatie.

De app biedt ook de mogelijkheid om rapporten en dashboards te delen met anderen. Gebruikers kunnen rapporten en dashboards delen via e-mail of rechtstreeks vanuit de app. Ontvangers kunnen de rapporten en dashboards bekijken in de Power BI Mobile app of via de webbrowser op hun desktop.

Een andere handige functie van de Power BI Mobile app is de pushmeldingen. Gebruikers kunnen pushmeldingen instellen voor hun rapporten en dashboards, zodat ze automatisch op de hoogte worden gesteld wanneer er wijzigingen optreden in de gegevens. Dit is vooral handig voor gebruikers die rapporten en dashboards bijhouden met realtime gegevens, zoals verkoop- of operationele gegevens.

Tot slot biedt de Power BI Mobile app ook beveiligingsfuncties, zoals de mogelijkheid om toegang te beperken tot bepaalde rapporten en dashboards. Gebruikers kunnen beperkingen instellen op basis van rollen en machtigingen, zodat alleen de juiste personen toegang hebben tot gevoelige gegevens.

Kortom, de Power BI Mobile app is een krachtige tool voor gebruikers die hun rapporten en dashboards onderweg willen bekijken en delen. Met offline toegang, pushmeldingen en beveiligingsfuncties biedt de app een naadloze ervaring voor gebruikers die altijd toegang willen hebben tot hun gegevens, waar ze ook zijn.