Een paginated report is een type rapport in Power BI dat is ontworpen voor het afdrukken of exporteren naar een andere indeling, zoals PDF of Excel. Het biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om gedetailleerde, pixel-perfect rapporten te maken die voldoen aan de eisen van zakelijke klanten en regulatoren.

Het belangrijkste kenmerk van een paginated report is de precisie van de opmaak en lay-out. Dit betekent dat elke pixel op de pagina kan worden gecontroleerd en opgemaakt zoals gewenst. Dit type rapport is vooral nuttig wanneer de gegevens in het rapport moeten worden afgedrukt of geëxporteerd naar een andere indeling zonder dat er lay-outproblemen ontstaan.

Hoe maak je een paginated report?

Een paginated report kan gegevens bevatten uit verschillende bronnen, zoals relationele databases, Analysis Services en Excel-bestanden. Het rapport kan ook worden verbonden met andere gegevensbronnen, waaronder Power BI-datasets en web-API’s.

Het maken van een paginated report vereist kennis van de SQL Server Reporting Services (SSRS) en de Report Definition Language (RDL). Ontwikkelaars kunnen de rapporten bouwen in de Report Builder of in Visual Studio met behulp van de Report Designer-extensie.

Voordeel van paginated reports

Een belangrijk voordeel van paginated reports is de mogelijkheid om ze te plannen en te abonneren. Dit betekent dat rapporten automatisch kunnen worden gegenereerd en per e-mail of via een ander kanaal kunnen worden verzonden naar gebruikers, zoals managers en klanten.

Ten slotte bieden paginated reports de mogelijkheid om gegevens te filteren en te sorteren op verschillende manieren, waaronder door gebruik te maken van parameters en variabelen. Dit betekent dat de gebruikers van het rapport de gegevens kunnen bekijken op een manier die voor hen het meest zinvol is.