My Workspace is een functie binnen Power BI waarmee gebruikers kunnen werken aan hun eigen dashboards, rapporten en andere BI-content. Het is een persoonlijke werkruimte die is gereserveerd voor elke individuele gebruiker en die niet kan worden gedeeld met andere gebruikers, tenzij deze expliciet machtigingen hebben om toegang te krijgen tot de inhoud.

In My Workspace kunnen gebruikers gegevens importeren, transformeren en modelleren met behulp van Power Query en Power Pivot en deze inzichten omzetten in visuele dashboards en rapporten met Power BI Desktop. Ze kunnen ook gebruik maken van aangepaste visuals, sjablonen en thema’s om de inhoud van hun rapporten en dashboards te verbeteren.

Kenmerken van My Workspace

Een belangrijk kenmerk van My Workspace is de mogelijkheid om toegang te krijgen tot content packs die beschikbaar zijn in de Power BI-service. Content packs zijn vooraf gebouwde pakketten van rapporten, dashboards en gegevenssets die zijn ontworpen om specifieke bedrijfsbehoeften te ondersteunen, zoals financiële analyses, verkoopprestaties of marketingcampagnes. Deze content packs kunnen worden toegevoegd aan My Workspace en vervolgens worden aangepast om te voldoen aan de specifieke behoeften van de gebruiker.

Gebruikers kunnen ook samenwerken aan hun inhoud in My Workspace door anderen toe te voegen als medewerkers of beheerders. Medewerkers kunnen rapporten en dashboards bekijken en delen, terwijl beheerders toegang hebben tot alle functies in My Workspace, inclusief het bewerken en publiceren van rapporten en dashboards.

Een andere functie van My Workspace is de mogelijkheid om inhoud te publiceren naar andere werkruimten in de Power BI-service. Gebruikers kunnen inhoud publiceren naar werkruimten die zijn gedeeld met andere gebruikers of naar werkruimten die zijn gemaakt voor specifieke teams of afdelingen.

Hulpmiddelen

In My Workspace hebben gebruikers ook toegang tot een breed scala aan hulpmiddelen voor beheer en beveiliging, zoals het instellen van beleid voor toegang en machtigingen, het beheren van gegevensbronnen en het instellen van waarschuwingen voor gegevensbewaking.

Kortom, My Workspace biedt individuele gebruikers een persoonlijke werkruimte om te werken aan hun eigen BI-inhoud, samen te werken met anderen en deze inhoud te publiceren naar andere werkruimten in de Power BI-service.