Een kaart of map is een type visualisatie in Power BI dat geografische informatie op een visueel aantrekkelijke en informatieve manier weergeeft. Het toont gegevens die op een geografische locatie zijn gebaseerd en helpt bij het identificeren van patronen en trends in de data die moeilijk te zien zijn in een tabel of grafiek.

Bij het maken van een kaart in Power BI, kunnen gebruikers verschillende soorten geografische gegevens gebruiken, zoals adressen, postcodes, steden, landen, coördinaten en meer. Power BI kan deze gegevens vervolgens koppelen aan bijbehorende datasets om gegevenspunten te genereren die op de kaart worden weergegeven.

Maak de Map naar jouw wens

Een kaart in Power BI kan verschillende soorten weergavemogelijkheden bieden, waaronder punten, lijnen, vormen of heatmapweergaven. Daarnaast kan de kaart meerdere lagen bevatten om verschillende aspecten van de gegevens te visualiseren. Bijvoorbeeld kan een laag worden gebruikt om de locatie van de verkooppunten te laten zien en een andere laag om de verkoopcijfers per locatie te tonen.

Er zijn verschillende opties om de kaart aan te passen aan de specifieke behoeften van de gebruiker, zoals de mogelijkheid om de kaart te roteren, te zoomen en de kaarttype aan te passen (zoals satelliet, straatbeeld of topografie). Bovendien kunnen gebruikers op de kaart filters, slicers en andere interactieve functies toevoegen om de gegevens verder te verkennen.

Andere mogelijkheden

Een kaart in Power BI kan ook worden gebruikt in combinatie met andere visualisaties en grafieken om een compleet beeld te geven van de gegevens. Bijvoorbeeld, als een organisatie verkoopcijfers op de kaart toont, kunnen ze ook andere grafieken toevoegen om de trends in verkoopvolumes in de loop van de tijd te laten zien, evenals de best presterende producten of verkoopkanalen.

Over het algemeen biedt het gebruik van een kaart in Power BI een visueel aantrekkelijke en intuïtieve manier om geografische gegevens te verkennen en te begrijpen, en kan het organisaties helpen om betere beslissingen te nemen door middel van beter inzicht.