Een Hierarchical slicer is een krachtige filteroptie in Power BI waarmee gebruikers gegevens kunnen filteren en analyseren op meerdere niveaus van hiërarchie.

Met behulp van een Hierarchical slicer kunnen gebruikers gegevens filteren op verschillende hiërarchische niveaus, zoals land, regio, stad en winkel. Bijvoorbeeld, als een bedrijf een verkoopdashboard heeft met gegevens voor verschillende landen, kan een Hierarchical slicer worden gebruikt om verkoopgegevens op verschillende niveaus te filteren, zoals per land, per regio of per stad. Hierdoor kunnen gebruikers snel inzoomen op specifieke gebieden en trends identificeren.

Opbouw van een Hierarchical slicer

Een Hierarchical slicer bestaat uit meerdere niveaus, ook wel bekend als levels, die gegevens op verschillende manieren organiseren en weergeven. Elk level kan worden aangepast aan de gegevens die in de bron worden gebruikt. Bijvoorbeeld, als de gegevens zijn georganiseerd per jaar, kwartaal en maand, kan een Hierarchical slicer worden gemaakt om de gegevens op deze niveaus te filteren.

Gebruikers kunnen eenvoudig filteren door op de verschillende niveaus te klikken of door op de pijlen te klikken om te navigeren tussen de verschillende niveaus. Bovendien kunnen ze ook de uitgebreide zoekfunctie gebruiken om snel specifieke gegevens te vinden.

Op maat gemaakt

Een Hierarchical slicer kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een bedrijf. Bijvoorbeeld, de stijl en het ontwerp van de Hierarchical slicer kunnen worden aangepast om te passen bij de huisstijl van het bedrijf. Daarnaast kunnen gebruikers ook beperkingen instellen voor wie toegang heeft tot de Hierarchical slicer.

Kortom, een Hierarchical slicer is een krachtige filteroptie in Power BI waarmee gebruikers gegevens kunnen filteren en analyseren op meerdere niveaus van hiërarchie. Het stelt gebruikers in staat om snel in te zoomen op specifieke gebieden en trends te identificeren, waardoor ze beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.