Een Gauge is een visueel element in Power BI waarmee gegevens worden gepresenteerd in de vorm van een metrische meter of wijzerplaat. Het wordt ook wel een metertabel genoemd. Dit soort visualisatie wordt vaak gebruikt om prestatiegegevens van een organisatie te laten zien, zoals verkoopcijfers of winstpercentages.

In een Gauge visualisatie worden de gegevens weergegeven met behulp van een wijzer of metrische meter, die in de meeste gevallen in een groene, gele en rode kleur wordt weergegeven om respectievelijk goede, gemiddelde en slechte prestaties aan te geven. De wijzer of meter wordt gepresenteerd in verschillende vormen, zoals cirkelvormig, halfrond, lineair of zelfs als pictogrammen.

Een belangrijk aspect van de Gauge visualisatie is dat deze vaak wordt vergezeld door een doelwaarde. Dit is de waarde die nodig is om de gewenste prestaties te bereiken en wordt vaak weergegeven als een lijn op de wijzerplaat of meter. De huidige waarde wordt weergegeven in relatie tot de doelwaarde, zodat gebruikers snel kunnen zien of ze al dan niet op schema liggen om de doelstellingen te halen.

De voordelen van de Gauge visualistatie

Een voordeel van de Gauge visualisatie is dat het een zeer visueel aantrekkelijke manier biedt om gegevens weer te geven. De kleurcodes maken het eenvoudig om prestaties te beoordelen, zelfs als de gebruiker niet bekend is met de exacte getallen. Het is ook een zeer beknopte manier om gegevens te presenteren, omdat de gebruiker in één oogopslag de prestaties van de organisatie kan beoordelen.

Een ander voordeel van de Gauge visualisatie is dat deze kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Dit betekent dat gebruikers het type Gauge kunnen kiezen dat het beste bij hun gegevens past en de kleurcodes kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften.

Kortom, de Gauge visualisatie is een effectieve en aantrekkelijke manier om prestatiegegevens van een organisatie te presenteren. Het is een zeer visuele en beknopte manier om gegevens te presenteren en kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker.