Drill-through is een functie in Power BI waarmee gebruikers kunnen doorklikken naar een gerelateerde rapportpagina om meer gedetailleerde informatie te bekijken over een specifiek onderdeel van de gegevens. Het is vergelijkbaar met drill-down, maar in plaats van in te zoomen op de details binnen dezelfde pagina, wordt de gebruiker naar een andere pagina geleid die is ontworpen om meer gedetailleerde informatie te bieden.

Bij het gebruik van drill-through, begint de gebruiker met een samenvatting van gegevens, zoals een grafiek of tabel met aggregatie van gegevens over een bepaalde periode of dimensie, zoals regio of productcategorie. Door te klikken op een element in de visualisatie, zoals een specifieke balk in een grafiek of een rij in een tabel, kan de gebruiker worden doorverwezen naar een andere pagina die is ontworpen om meer gedetailleerde informatie te bieden over het geselecteerde element.

Voorbeeld van drill-through

Een voorbeeld van hoe drill-through kan worden gebruikt, is bij het analyseren van de verkoopgegevens van een winkel. Een gebruiker kan beginnen met het bekijken van de totale verkoop van een winkel gedurende een bepaalde periode. Als er een piek in de verkoop wordt opgemerkt, kan de gebruiker drill-through gebruiken om meer gedetailleerde informatie te bekijken over de verkoop van een specifieke productcategorie of een bepaalde regio.

Drill-trough uitvoeren

Drill-through kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de visualisatie en de dataset. Bijvoorbeeld, in een cirkeldiagram, kan drill-through worden uitgevoerd door te klikken op een specifiek segment om door te worden verwezen naar een rapportpagina met meer gedetailleerde informatie over dat segment. In een tabel kan drill-through worden uitgevoerd door te klikken op een specifieke rij om door te worden verwezen naar een rapportpagina die is ontworpen om meer gedetailleerde informatie voor die rij te bieden.

Drill-through kan zeer nuttig zijn bij het verkennen van de gegevens en het verkrijgen van meer inzicht in specifieke aspecten van de gegevens. Het maakt het mogelijk om complexe analyses uit te voeren en gegevens op een dieper niveau te onderzoeken. Het stelt gebruikers ook in staat om snel door te klikken naar gerelateerde rapportpagina’s zonder terug te hoeven gaan naar het hoofddashboard. Door het gebruik van drill-through kunnen gebruikers efficiënter en effectiever hun analyses uitvoeren en betere beslissingen nemen.