Drill-across is een functie in Power BI die gebruikers in staat stelt om door te klikken naar gerelateerde rapporten om een ​​beter inzicht te krijgen in de relatie tussen verschillende entiteiten in een dataset. Het is vergelijkbaar met drill-through, maar in plaats van het tonen van meer details over één specifiek element, biedt het een vergelijking tussen verschillende elementen in de dataset.

Drill-across is vooral handig voor gebruikers die werken met datasets die verschillende dimensies hebben, zoals bijvoorbeeld verkoopgegevens die zowel product- als regio-informatie bevatten. Het stelt hen in staat om snel en gemakkelijk inzicht te krijgen in de relatie tussen verschillende dimensies en om trends en patronen te identificeren.

Een voorbeeld van hoe drill-across kan worden gebruikt, is bij het analyseren van verkoopgegevens voor een productcategorie over verschillende regio’s. Een gebruiker kan beginnen met het bekijken van de totale verkoop van een specifieke productcategorie. Vervolgens kan de gebruiker drill-across gebruiken om de verkoop van dezelfde productcategorie in verschillende regio’s te vergelijken en om inzicht te krijgen in eventuele regionale verschillen in de verkoop.

Drill-across uitvoeren

Drill-across kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de visualisatie en de dataset. Bijvoorbeeld, in een grafiek kan drill-across worden uitgevoerd door te klikken op een balk of een segment om een ​​vergelijkbare grafiek te openen met de verkoopgegevens van een andere dimensie, zoals regio. In een tabel kan drill-across worden uitgevoerd door te klikken op een cel en te worden doorverwezen naar een vergelijkbare tabel met gegevens van een andere dimensie.

Waarom drill-across toepassen?

Drill-across kan zeer nuttig zijn bij het verkennen van de gegevens en het verkrijgen van meer inzicht in de relatie tussen verschillende entiteiten in een dataset. Het maakt het mogelijk om complexe analyses uit te voeren en verbanden te leggen tussen verschillende dimensies. Het stelt gebruikers ook in staat om snel te schakelen tussen gerelateerde rapporten en om informatie te vergelijken zonder terug te hoeven gaan naar het hoofddashboard. Door het gebruik van drill-across kunnen gebruikers efficiënter en effectiever hun analyses uitvoeren en betere beslissingen nemen.