Een data slicer in Power BI is een interactieve filter die u kunt gebruiken om gegevens in visuele elementen op een dashboard of rapport te filteren. In plaats van een vaste filterwaarde te selecteren, zoals bij een gewone filter, kunt u de gebruiker met een datalijst zelf kiezen welke waarden worden weergegeven.

Met een datalijst kunt u eenvoudig de weergegeven gegevens op uw dashboard of rapport aanpassen en filteren. U kunt een datalijst maken voor elke kolom in uw gegevensset en deze vervolgens gebruiken in elk gewenst visueel element, zoals grafieken, kaarten of tabellen.

Waaruit bestaat een datalijst?

Een datalijst bestaat uit een keuzelijst met waarden uit een bepaalde kolom. Wanneer u een waarde in de lijst selecteert, worden de gegevens in alle gekoppelde visualisaties gefilterd op die waarde. U kunt ook meerdere waarden selecteren en de visualisaties zullen alleen de gegevens weergeven die overeenkomen met alle geselecteerde waarden.

Een datalijst kan worden aangepast aan de specifieke vereisten van uw rapport of dashboard. U kunt de grootte, kleur en stijl van de knoppen en labels wijzigen en zelfs de sorteervolgorde van de waarden bepalen. U kunt er ook voor kiezen om de lijst weer te geven als een vervolgkeuzemenu of als een lijst met selectievakjes.

Wat kun je met een datalijst?

Met behulp van een datalijst kunt u snel de belangrijkste gegevens uit uw dataset tonen en deze filteren op basis van de specifieke behoeften van de gebruiker. Dit maakt het eenvoudiger om de gegevens te begrijpen en belangrijke inzichten te ontdekken.