Een card is een visuele element in Power BI waarmee een enkele waarde of een samenvatting van een aantal waarden op een overzichtelijke manier kan worden weergegeven. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s) weer te geven, zoals omzet, winst of klanttevredenheid.

Een card kan verschillende soorten gegevens bevatten, zoals numerieke waarden, percentages of tekst. Het formaat van de card kan worden aangepast aan de inhoud, bijvoorbeeld door het lettertype en de kleur aan te passen. Daarnaast kunnen er ook visuals worden toegevoegd aan de card, zoals iconen of afbeeldingen om de inhoud visueel aantrekkelijker te maken.

Cards en Power BI

Cards kunnen op verschillende manieren worden gebruikt in Power BI. Bijvoorbeeld als onderdeel van een dashboard waarbij meerdere cards worden samengevoegd om een overzicht te bieden van de belangrijkste KPI’s van een organisatie of afdeling. Cards kunnen ook worden gebruikt in rapporten om specifieke waarden te benadrukken of belangrijke informatie gemakkelijk toegankelijk te maken.

Cards in Power BI kunnen worden aangepast aan de wensen van de gebruiker door middel van verschillende opties en instellingen. Zo kunnen de lettergrootte, kleur en uitlijning van de tekst worden aangepast, evenals de grootte en positie van de card zelf. Daarnaast kunnen er ook interactieve elementen worden toegevoegd, zoals drill-through acties of filters, waarmee gebruikers meer gedetailleerde informatie kunnen verkrijgen.

Het gebruik van cards in Power BI is een effectieve manier om belangrijke informatie op een overzichtelijke manier te presenteren. Door het visualiseren van gegevens in een duidelijke en beknopte vorm kunnen gebruikers snel inzicht krijgen in de prestaties van een organisatie en de trends die zich voordoen.