Cursus Power BI voor Marketeers – Basis (545 p.p.)

Deze Power BI training is speciaal bedoeld voor marketeers die zich dagelijks bezighouden met het analyseren en visualiseren van data uit verschillende marketingbronnen (Excel, csv, SQL, API, etc.). Denk hierbij aan:

 • Analyseren van e-mailcampagnes, DM’s, Banneradvertenties, etc.
 • Visualiseren van resultaten uit marketingcampagnes in een Dashboard
 • Berekenen van ratio’s en conversiecijfers: Omzet vs. kosten. CTO/CTR/Bounceratios, etc.

Beschikbare locaties: Amsterdam (Schiphol), Rotterdam, Utrecht en virtueel via Teams.

In één dag van data naar marketing dashboard

In deze cursus leer je in vier stappen om van data naar dashboard te gaan. Je leert niet alleen verschillende databronnen te combineren, maar ook om marketingdata optimaal te visualiseren.

In deze dag maak je kennis met Power BI en leer je een eerste Marketingdashboard te maken In Power BI. De focus ligt op het opdoen van kennis over de belangrijkste Power BI concepten.

Inhoud cursus

Voor wie is deze Power BI cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die dagelijks werkt met marketingdata en als doel heeft dit te analyseren, visualiseren en te rapporteren. Denk hierbij aan:

 • marketing medewerkers
 • database marketeers
 • e-mailmarketeers
 • marketingmanagers, campaign- en customer marketeers
 • marketing analisten

Voorkennis en benodigdheden
Voor deze Power BI cursus is geen voorkennis benodigd.

Tijdens de cursus ga je zelf aan de slag met de Power BI software. Om de cursus te volgen heeft u Power BI Desktop nodig. Deze kun je gratis downloaden en gebruiken. Let op: Power BI Desktop is alleen beschikbaar voor Windows.

Deze bedrijven gingen je voor:

Klanten Power BI Cursus

Jouw Power BI Trainer/Coach: Waldemar de Haas

Microsoft Certified Trainer | Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) | Eigenaar Power BI Knowledge.

Waldemar de Haas van Power BI Knowledge legt jou in één dag uit wat Power BI voor data-gedreven organisaties betekent. Aan de hand van duidelijke businesscases en uitleg worden deelnemers enthousiast gemaakt om zelf aan de slag te gaan. Waldemar heeft meer dan vier jaar ervaring op het gebied van BI-oplossingen en het werken met Microsoft Power BI.

Inschrijfformulier Cursus Power BI voor Marketeers

 • Kosten: Het inschrijfgeld bedraagt € 545 per persoon (exclusief 21% btw).
 • Inclusief koffie/thee en een uitgebreide lunch.
 • Cursusduur: Eén dag. 9.30 uur tot 16.30 uur
 • Na afloop van de cursus ontvangt je een certificaat van deelname.

[gravityform id=”1″ title=”false” description=”false” ajax=”true” tabindex=”49″]

Wat Power BI voor jou als marketeer kan betekenen

Als marketeer is het van groot belang om de resultaten van uw werkzaamheden aan te kunnen tonen aan de stakeholders binnen uw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de marketingmanager of aan de eigenaar van uw bedrijf. Met Power BI bent u als marketingmedewerker in staat om cijfers vanuit verschillende databronnen met elkaar te knoppen en in intuïtieve dashboards weer te geven. Met een cursus Power BI voor marketeers van Leer Power BI leert u alle mogelijkheden van Power BI voor uw marketingcijfers.

Lesmethodiek

De training start met een korte introductie van het programma. Vervolgens gaan we direct praktisch aan de slag met Power BI. De trainer behandelt diverse situaties waarmee u als marketeer in aanraking kunt komen. Ook behandelen we de koppeling met populaire marketingtools zoals Google Analytics. Daarnaast reserveren we ook voldoende ruimte voor eigen inbreng en kunnen we concrete voorbeeldsituaties uit uw werk behandelen.

Wat kunt u met een cursus Power BI voor marketeers

Als marketeer werkt u waarschijnlijk al veel in programma’s zoals Excel of Google Spreadsheets. Hoewel deze tools prima werken voor een eenmalige rapportage zijn ze verre van ideaal voor terugkerende rapportages en het gebruik van meerdere databronnen. Dat is waar de datavisualisatie tool Power BI in beeld komt. Met Power BI zet u binnen de kortste keren een altijd up-to-date rapportage op waarmee u de resultaten van uw werkzaamheden eenvoudig kunt overleggen aan uw leidinggevende.

 

Met onze training Power BI voor marketeers krijgt  u alle handvatten toegereikt die u nodig heeft om zelf aan de slag te gaan met het opzetten en rapporteren met Power BI. Uiteraard kunt u ook altijd nog gebruik maken van onze Power BI consulting diensten om een ingewikkeld project op te pakken.