Cursus Power BI voor Marketeers – Basis (545 p.p.)

Deze Power BI training is speciaal bedoeld voor marketeers die zich dagelijks bezighouden met het analyseren en visualiseren van data uit verschillende marketingbronnen (Excel, csv, SQL, API, etc.). Denk hierbij aan:

 • Analyseren van e-mailcampagnes, DM’s, Banneradvertenties, etc.
 • Visualiseren van resultaten uit marketingcampagnes in een Dashboard
 • Berekenen van ratio’s en conversiecijfers: Omzet vs. kosten. CTO/CTR/Bounceratios, etc.

Beschikbare locaties: Amsterdam (Schiphol), Rotterdam, Utrecht en virtueel via Teams.

Datums & Inschrijven

In één dag van data naar marketing dashboard

In deze cursus leer je in vier stappen om van data naar dashboard te gaan. Je leert niet alleen verschillende databronnen te combineren, maar ook om marketingdata optimaal te visualiseren.

In deze dag maak je kennis met Power BI en leer je een eerste Marketingdashboard te maken In Power BI. De focus ligt op het opdoen van kennis over de belangrijkste Power BI concepten.

Datums & Inschrijven

Inhoud cursus

Datums & Inschrijven

Voor wie is deze Power BI cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die dagelijks werkt met marketingdata en als doel heeft dit te analyseren, visualiseren en te rapporteren. Denk hierbij aan:

 • marketing medewerkers
 • database marketeers
 • e-mailmarketeers
 • marketingmanagers, campaign- en customer marketeers
 • marketing analisten

Voorkennis en benodigdheden
Voor deze Power BI cursus is geen voorkennis benodigd.

Tijdens de cursus ga je zelf aan de slag met de Power BI software. Om de cursus te volgen heeft u Power BI Desktop nodig. Deze kun je gratis downloaden en gebruiken. Let op: Power BI Desktop is alleen beschikbaar voor Windows.

Datums & Inschrijven

Deze bedrijven gingen je voor:

Klanten Power BI Cursus

Jouw Power BI Trainer/Coach: Waldemar de Haas

Microsoft Certified Trainer | Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) | Eigenaar Power BI Knowledge.

Waldemar de Haas van Power BI Knowledge legt jou in één dag uit wat Power BI voor data-gedreven organisaties betekent. Aan de hand van duidelijke businesscases en uitleg worden deelnemers enthousiast gemaakt om zelf aan de slag te gaan. Waldemar heeft meer dan vier jaar ervaring op het gebied van BI-oplossingen en het werken met Microsoft Power BI.

Inschrijfformulier Cursus Power BI voor Marketeers

 • Kosten: Het inschrijfgeld bedraagt € 545 per persoon (exclusief 21% btw).
 • Inclusief koffie/thee en een uitgebreide lunch.
 • Cursusduur: Eén dag. 9.30 uur tot 16.30 uur
 • Na afloop van de cursus ontvangt je een certificaat van deelname.

[gravityform id=”1″ title=”false” description=”false” ajax=”true” tabindex=”49″]

Wat Power BI voor jou als marketeer kan betekenen

Als marketing verantwoordelijke word je vaak gevraagd om ook de resultaten van de marketinginspanningen in kaart te brengen. Het is daarbij de kunst om gegevens uit verschillende marketingkanalen te verzamelen en te analyseren. Denk aan het combineren van websitegegevens, budgetten uit Excel-bestanden en export bestanden van mailcampagnes. Zonder BI-tools als Power BI ben je vaak aangewezen op Excel om elke maand dezelfde rapportages op te leveren. Elke maand hetzelfde kunstje doen is tijdrovend en wellicht een tikkeltje saai. Daarnaast kun je deze tijd natuurlijk beter gebruiken om in de cijfers te duiken en op basis hiervan de volgende marketingstappen te bepalen.

Je herkent het vast wel: kopiëren en plakken van gegevens, formules doortrekken en vervolgens het Excel-bestand controleren en rondmailen. Al deze stappen zijn overbodig als je gaat werken met Power BI. Je kunt rapportages volledig automatisch vernieuwen en delen met collega’s zonder dat jij hier voor iets hoeft te doen. Nieuwsgierig hoe je dat zelf kunt doen? Volg deze cursus en raak, net als vele anderen, verslaafd aan Microsoft Power BI.

Datums & Inschrijven