Power BI voor gemeenten

Gemeenten staan voor de uitdaging om grote hoeveelheden data te beheren en analyseren. Of het nu gaat om financiën, personeelszaken of budgetbeheer: de behoefte aan een efficiënte data-analyse tool is gewenst. Power BI biedt de oplossing die gemeente helpt om hun data om te zetten in bruikbare inzichten en proactief in te spelen op vraagstukken in de samenleving.

Bij Leer Power BI bieden we de perfecte handvatten om de transitie naar deze tool te maken en geven we specifieke trainingen, speciaal gericht op de gemeentebranche.

Maak kennis met Power BI

Power BI is een gratis tool van Microsoft waarin u data uit verschillende bronnen kunt integreren. Het is een van de meest veelzijdige tools voor datavisualisatie waarin alle bedrijfsresultaten samenkomen. Het resultaat hiervan? Een set van interactieve dashboards en rapporten die een diepgaand inzicht geven in de verschillende aspecten van het gemeentebeheer. Zo voorkomt u de foutgevoeligheid van losse databronnen en vergroot u de efficiëntie van uw databeheer.

Toegevoegde waarde van Power BI voor gemeenten

Zeker bij gemeenten kan Power BI perfect tot haar recht komen. Zo kunt u het onder andere toepassen bij:

  • Beleidsvorming. Power BI maakt het mogelijk om complexe data te visualiseren, waardoor uw beleidsmakers betere beslissingen kunnen nemen.
  • Optimalisatie. Analyseer de effectiviteit van diverse diensten en identificeer gebieden voor verbetering binnen uw gemeente.
  • Rapporteren. De vraag naar transparantie van gemeenten vraagt om nauwkeurige rapportages, waar Power BI uitstekend in kan ondersteunen.
  • Budgetbeheer. Krijg meer grip en controle op uw budget van diverse ambten via aantrekkelijke en visuele dashboards.

Waarom Power BI?

Wilt u uw gemeente meer data-gedreven maken? Het inzicht in de gegevens van verschillende diensten wilt vergroten? Dan is Power BI de juiste match. Power BI is namelijk eenvoudig te integreren met externe, bestaande applicaties en verwerkt dit tot één of meerdere dashboards. Deze dashboards zijn altijd realtime. Dat betekent dat een verandering in een van de externe bronnen meteen leidt tot een aanpassing in het dashboard van Power BI. Zo hoeft u dus niet alle externe bronnen langs bij het maken van inzichtelijke rapportages, maar komt dit samen in één centrale omgeving.

Daarbij komt dat het delen van informatie erg eenvoudig is met Power BI. Zo brengt u beleidsmakers eenvoudig op de hoogte van ontwikkelingen en kunt u de data op een visueel aantrekkelijke manier presenteren aan de gemeenteraad.  

De voordelen

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Uw trainer

Drs. Waldemar de Haas, Microsoft Certified Trainer

Uw trainer Waldemar de Haas heeft jarenlange ervaring op het gebied van BI-oplossingen, Power BI consulting en het werken met Microsoft Power BI. Bekijk LinkedIn profiel

Branche-specifieke oplossingen

Iedere branche is anders en dat vraagt om gerichte oplossingen in Power BI. Bij Leer Power BI bieden we specifieke cursussen voor de gemeente branche. Onze trainer Waldemar de Haas heeft jarenlange ervaring in BI-oplossingen en helpt u graag bij het implementeren en optimaal gebruiken van Power BI voor uw gemeente. Wij passen de cursus graag aan op uw specifieke behoeften en uitdagingen. Zo zorgen we ervoor dat de tool perfect tot zijn recht komt binnen uw gemeente en werkzaamheden.

Toegankelijke tool

Power BI is op ieder niveau te gebruiken. U hoeft dan ook geen specialistische kennis te hebben om met Power BI aan de slag te gaan. Echter kan het overweldigend voelen als u de omgeving voor het eerst opent. Een basistraining voor Power BI kan prettig zijn om de tool optimaal in te richten voor uw gemeente en vertrouwd te raken met de mogelijkheden in Power BI.

Werkt u al langer met het programma en loopt u tegen geavanceerde problemen aan? Ook dan kunt u terecht bij Leer Power BI. Door de jarenlange ervaring van onze trainer helpen wij u graag bij het oplossen van complexe vraagstukken en uitdagingen, om de effectiviteit van de tool te verbeteren.

Leer Power BI voor gemeenten

Kunt u niet wachten om met Power BI aan de slag te gaan? Meld u dan aan voor een training bij Leer Power BI voor uw gemeente. Onze cursus is specifiek toegespitst op gemeentelijke rapportages en dashboards. Zo zorgt u ervoor dat u Power BI optimaal kunt inzetten voor uw werkzaamheden.