In Power BI verwijst het begrip “tiles” naar de rechthoekige blokken die worden gebruikt om visuele rapportages weer te geven op een dashboard. Deze tegels bieden een snelle visuele samenvatting van belangrijke informatie die in een rapport of visualisatie wordt weergegeven.

Tegels zijn een belangrijk element van het Power BI dashboard omdat ze de belangrijkste inzichten en trends samenvatten die de gebruiker nodig heeft om snel te kunnen beslissen. Ze helpen de gebruiker bij het identificeren van patronen, het herkennen van afwijkingen en het opsporen van trends in de gegevens. Tegels zijn in feite interactieve visuele rapporten die de gebruiker een overzicht geven van de belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI’s) van een organisatie.

Verschillende doeleinden van Tiles

Tegels kunnen variëren van eenvoudige grafieken en diagrammen tot complexe visualisaties die meerdere gegevensbronnen combineren. De tegels op een Power BI-dashboard kunnen worden aangepast en geconfigureerd op basis van de behoeften van de gebruiker. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld bepalen welke gegevensbronnen in de tegels worden weergegeven, de grootte van de tegels aanpassen, kleuren en titels wijzigen en nog veel meer.
De tegels in Power BI kunnen ook worden gebruikt om door te klikken naar gedetailleerde rapportages en visualisaties. Wanneer de gebruiker op een tegel klikt, wordt deze doorgestuurd naar de rapportage of visualisatie die aan die tegel is gekoppeld. Dit stelt de gebruiker in staat om snel en efficiënt toegang te krijgen tot de gegevens die hij nodig heeft, zonder dat hij door de hele rapportage hoeft te bladeren.

Kortom, tegels in Power BI zijn een essentieel onderdeel van het dashboard-ontwerp. Ze bieden de gebruiker een overzicht van de belangrijkste KPI’s en maken het gemakkelijk om snel belangrijke informatie te vinden en beslissingen te nemen op basis van de gegevens.